Het lange wachten is bijna ten einde gekomen, de lente en het daarmee gepaarde vogelengezang staan te trappelen voor de deur. En zoals elk jaar wordt het begin van de lente ingeluid met de halve marathon van Berlijn. Dit jaar alweer de 29e keer dat deze wordt georganiseerd, honderden skaters, hardlopers en rolstoelrijders zullen zich weer verzamelen in Berlijn Mitte.

21,0975 kilometer moeten er worden afgelegd om de eindstreep te behalen. De marathon gaat dwars door het centrum van Berlijn. De Schlossbrücke, Unter den Linden, Brandenburger Tor, Straße des 17. Juni, Ernst-Reuter-Platz, Schloss Charlottenburg, Kurfürstendamm, de Tauentzienstraße, de Reichpietschufer, Potsdamer Platz en dan verder naar het Rotes Rathaus. Ik doe het ze (dit jaar) niet na…

Wie op 5 april ook zijn sportieve steentje wil bijdragen en nog niet is ingeschreven is helaas al te laat. Je kunt je niet meer inschrijven voor de traditionele marathon van Berlijn. Jammer, want het is een supertoffe locatie en de sfeer is altijd prima. Op de marathon van Berlijn komen profi’s, amateurs en alles wat daartussen zit samen. Zodra mijn conditie weer wat beter op pijl is lijkt het me leuk om ook een keer als deelnemer bij de marathon aanwezig te zien. Wie weet!

Eerst nog even de starttijden voor aankomende 5 april:

10:10 Uhr Start: 3,5 km FUN-RUN
10:20 Uhr Start: 21,0975 km Inline-Skating
10:40 Uhr Start: 21,0975 km Rollis & Handbiking
10:45 Uhr Start: 21,0975 km Laufen & Power-Walking
11:10 Uhr Start: ca. 7,4 km Nordic City Walk

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This