3 jaar heeft het geduurd maar nu eindelijk heeft de senaat een definitief besluit genomen. Berlijn krijgt gratis WLAN! Wireless LAN (afgekort WLAN) is een draadloos Local Area Network dat toegang geeft tot internet. In het westen zal er WLAN komen rond de Kurfürstendamm en Tauentzien en in het oosten van de stad rond de Friedrichstraße en Unter den Linden.

Nu dit besluit is genomen zal er er eerst worden getest met dit nieuwe concept. Hopelijk wordt het besluit daarna snel doorgevoerd voor de gewone burger en toerist. Mocht het project een groot succes blijken dan wordt het hele gebied binnen de S-bahn ring voorzien van gratis WLAN. Goed nieuws voor iedereen die met zijn laptop in het park wil zitten of een foto wil mailen naar het thuisfront.

SPD-Chef Michael Müller is een van de grote voorstanders van dit project. Berlijn moet op technisch gebied actueel blijven, en met dit nieuwe project gebeurt dat ook zeker. Daarnaast moet het gratis internet in het centrum van Berlijn meer jongeren en toeristen naar de stad toe trekken.

Meer kun je lezen in de Berliner Morgenpost.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This