In mei begon ik met mijn nieuwe baan en woah, nu ik er zo op terug kijk lijkt het alweer zo lang geleden. Wat is er toch een hoop gebeurd dit jaar en wat ben ik blij met deze stap! De maand stond veel in het teken van werk maar in de weekenden heb ik ook kunnen genieten van wat zomerse weekenden in Berlijn, heb ik oude favorieten opgezocht en nieuwe plekken ontdekt. Ja, het Fotodagboek is extreem laat maar omdat ik toch nog wat tips met jullie wilde delen en de herinneringen voor mezelf digitaal wilde vastleggen, dan toch nog een rits fotospam. Leuk dat jullie meekijken!

Mijn oude werk was onlangs naar Potsdamer Platz verhuisd en mijn nieuwe werk zit ook vlakbij Potsdamer Platz. Hoe toevallig! Ik wist al hoe ik moest fietsen dus, toch best handig ;-).

Inmiddels zijn we naar ons eigen kantoor verhuisd maar de eerste maanden hebben we in het co-working kantoor WeWork am Sony Center doorgebracht. Met het uitzicht kon ik best goed leven… Prachtig dat uitzicht over Tiergarten!

Als marketing manager bij Yext hou ik me nu bezig met evenementen organiseren, conferenties, content schrijven (in het Duits!), campagnes opzetten en allerlei andere marketinggerelateerde taken voor de Duitse markt. Yext is een softwarebedrijf uit New York en biedt bedrijven een platform om bedrijfsinformatie (zoals bijvoorbeeld openingstijden, producten die in een bepaalde winkel worden aangeboden en reviews) te managen en synchroniseren met externe platformen (zoals bijvoorbeeld Google Maps, Yelp, Facebook, spraaktools, de Telefoongids, etc. etc.). Ik kan wel uren over het onderwerp praten want het is onwijs interessant om zoveel bezig te zijn met hoe consumenten zoeken naar informatie en ik vind het ook wel heel tof om nu dingen voor de Duitse markt te doen én om in deze fase bij het bedrijf te starten (Yext is onlangs naar de beurs gegaan en opent kantoren in veel nieuwe markten). Tel daar leuke collega’s bij op en je begrijpt dat ik helemaal op m’n plek zit. Ok, nu snel over naar Berlijnspam!

Veerboten in Berlijn. Ik hou d’r van! Hier wachten we op de F11 in Treptow richting Schöneweide. Vandaag staat een fietsroute van Friedrichshain door Treptow naar Schöneweide op het programma. Een prachtige route!

Ik krijg hier altijd een instant vakantiegevoel van. Het weidse uitzicht, het water, het groen. Heerlijk!

En zo stonden we ineens aan de andere kant van de Spree. En dat voor een Kurzstrecke ticket (€ 1,70)!

Bloesemregen in Schöneweide.

#asundaycarpic.

Denk je aan Schöneweide, denk je aan veel oude industriepanden. Rond 1900 groeide de industrie hier razendsnel. Deze AEG fabriek stamt uit 1895 en bood plaats voor een fabriek voor accu’s, een electriciteitscentrale en een kabelfabriek. Mocht je eens op ontdekkingstocht willen gaan door een onbekendere Berlijnse wijk dan kan ik Oberschöneweide wel aanraden als je (net als ik) een zwak heb voor oude industrie.

Aangekomen bij de plek waar we eigenlijk voor kwamen: de Reinbeckhallen (één van mijn favoriete ontdekkingen van 2017). Een nieuw geopende tentoonstellingsruimte in één van die oude fabrieken, waar de wijk zo bekend om staat. Omdat kunst niet gaat op een lege maag, installeren we onszelf eerst nog even op het terras voor een Rhabarberschorle en een Käse-Schoko-Kuchen.

Reinbeckhallen
Adres: Reinbeckstraße 9, Berlijn-Schöneweide
OV: S Schöneweide

De combinatie uit oude fabriekshallen en moderne kunst gaat altijd uitstekend samen.

Sorry.

Er waren foto’s van Sibylle Bergemann te zien in de Reinbeckhallen. Bergemann was één van de eerste fotografen van het Oost-Berlijnse fotografiebureu Ostkreuz en heeft prachtige foto’s gemaakt van het vroegere Berlijn. Helaas is de tentoonstelling inmiddels voorbij maar ik raad aan om mijn evenementenkalender in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van aanstaande evenementen en tentoonstellingen in Berlijn. Er is tenslotte áltijd wel moois te zien in Berlijn.

Typisch van die industriële resten die je in Oberschöneweide overal tegenkomt, hier op een mooie manier geïntegreerd met moderne nieuwbouwwoningen. Goed om te zien dat niet alles wordt gesloopt want juist dit zorgt voor die typische Berlijnse charme.

Ook in Oberschöneweide krijgt veel oude industrie een tweede leven. In deze oude kraan is het Kranhauscafé (hoe toepasselijk?) geopend, een fijn café met terras aan de Spree.

Kranhauscafé
Adres: Paul-Tropp-Straße 11, Berlijn-Oberschöneweide

Eenmal terug in Friedrichshain was het na al dat fietsen wel weer tijd voor een snack. Die veggie burger van Tante Biggie ging d’r wel goed in! De eigenlijke reden waarom ik Tante Biggie zo goed vind is trouwens de wasabi-mayonaise. Die combi is goud!

Tante Biggie
Adres: Kopernikusstraße 16, Berlijn-Friedrichshain
OV: S+U1 Warschauer Straße

De dag werd afgesloten bij Badehaus Berlin op het RAW-Gelände voor een tof concert van Drive Like Maria. Wat een lange maar vooral superleuke dag was dit! Het had alle ingrediënten waar ik van hou: oude industrie ontdekken, fotografie-inspiratie, fietstochten met veerboten en muziek. Badehaus is trouwens een erg kleine en knusse zaal, zeker een leuke locatie om eens een concert mee te pikken!

Zondags ontbijt bij Dusselmaier.

Dusselmaier
Adres: Grünberger Straße 84, Berlijn-Friedrichshain
OV: U5 Sameriterstraße

Dit café zit er eigenlijk al superlang maar Mokofuk is in het afgelopen jaar wel één van onze favorieten geworden. Gewoon een simpel café met aardige bediening en ze hebben erg lekkere cafeïnevrije koffie. Niet zo over de top hip als sommige andere cafés, ook wel eens fijn ;-).

Mokofuk
Adres: Grünberger Straße 75, Berlijn-Friedrichshain
OV: U5 Sameriterstraße

Rondje vlooienmarkt hoort erbij op een relaxte zondagmiddag.

Die sfeer op Boxi op een mooie lentedag.

Groen, groener, groenst.

Ik ontdekte de straatmuzikante Alice Hill. Wow, wat heeft die meid een stem zeg, echt waanzinnig. De zon scheen, het publiek was enthousiast en de muziek prachtig. Dat was echt even een heel fijn Berlijnmoment en deed me maar weer eens realiseren wat voor fijne stad Berlijn toch is.

In deze video zingt Alice de cover ‘You’ve got the love’ op de Warschauer Brücke. Deze video wilde ik gewoon even delen zodat jullie kunnen horen hoe goed ze is. Ik ben echt fan.

In the pocket! Op deze manier ondersteun ik graag de Berlijnse straatmuzikantenscene.

Op die dag vond ook de ‘Sonntag der Berliner Hinterhofflohmärkte’ weer plaats. Een tof initiatief van buurtbewoners om in hun hofje of op straat een kleine vlooienmarkt te organiseren. Omdat er flink wat huizen aan het initiatief meedoen, is bijna heel Berlijn een vlooienmarkt. Superleuk om op deze manier allerlei Berlijnse hofjes te zien en goede koopjes op de kop te tikken.

Sonntag der Berliner Hinterhofflohmärkte in Friedrichshain.

Sonntag der Berliner Hinterhofflohmärkte in Friedrichshain.

Sonntag der Berliner Hinterhofflohmärkte in Friedrichshain.

Tussen alle Hinterhofflohmärkte ontdekte ik zowaar nog een leuk winkeltje in Friedrichshain: This City Rocks. Ze verkopen allerlei textielproducten met Berlijnse designs erop. Ik scoorde gelijk een paar sokken met de Brandenburger Tor erop. Je bent tenslotte Berlijnfan of je bent het niet hè?

This City Rocks
Adres: Libauer Straße 23, Berlijn-Friedrichshain
OV: S+U1 Warschauer Straße

Nieuwe street art spotten op het RAW-Gelände.

Enjoy the sun. Doen we!

Bier, zon en muziek in de Biergarten bij galerie Urban Spree op het RAW-Gelände.

Één van mijn favoriete straatkunstenaars Alice kwam het afgelopen jaar naar Berlijn om weer een paar kleine nieuwe werken te plaatsen. Altijd weer tof om de jacht op nieuwe street art te openen, zodra een bekende artiest in town is geweest. In Kreuzberg vond ik een aantal pareltjes!

Het prachtige avondlicht op de Brandenburger Tor. Feierabend!

Al moet het met de jas aan, de eerste avonden buiten eten zijn toch altijd weer een feestje. Zeker bij één van mijn favoriete Aziatische restaurants Umami. Veel kleine gerechten bestellen en delen/snaaien maar!

Umami
Adres: Knaackstraße 16, Berlijn-Prenzlauer Berg
OV: U2 Senefelder Platz

Lange zomeravonden ♥.

Ik chill ‘m nog even in de avondzon voordat ik verder fiets naar huis.

Onderweg naar werk door nog een stil Tiergarten. Wat een prachtig stadspark is het toch en wat hou ik van de kalmte hier op een vroege zomerochtend.

Er waren collega’s uit Londen op bezoek en ik wilde ze graag kennis laten maken met Kreuzberg. Altijd zo leuk om mensen te laten zien waarom ik zou van Berlijn hou en om dan te zien dat zij ook langzaam verliefd worden op deze stad. Kan natuurlijk ook niet anders ;-).

We eten heerlijke mediterrane gerechten op het terras bij Knofi. Één van mijn favoriete restaurants met terras in de Bermannstraße.

Knofi
Adres: Bergmannstraße 98, Berlijn-Kreuzberg
OV: U6+U7 Mehringdamm

Met als afsluiter en zoete traktatie bij Vanille & Marille. Het ijs is zo lekker hier!

Vanille & Marille
Adres: Hagelberger Straße 1
OV: U6+U7 Mehringdamm

Met een lekker ijsje in de hand, beklimmen we de Kreuzberg in het Viktoriapark. Vanaf hier heb je een heel tof uitzicht over Berlijn, zeker als alle bloemen in volle bloei staan.

Veel van dit de afgelopen zomer. Regen, grauwigheid en wind. Iets met het klimaat gaat niet helemaal goed…

Een regenachtig weekend is het perfecte excuus om heel lang en heel lekker te gaan ontbijten. Op deze zaterdag nam ik Kai mee naar Common Ground, een fijne ontbijtlocatie bij Rosenthaler Platz.

Common Ground
Adres: Rosenthaler Straße 1, Berlijn-Mitte
OV: U8 Rosenthaler Platz

We slenteren wat door Mitte en komen weer een paar leuke nieuwe woonwinkels tegen.

Bij Type Hype zit je als liefhebber van typografie helemaal goed. De collectie designproducten is ontworpen en geproduceerd in Duitsland en staat niet alleen in de verkoop, maar dient ook als stijlvol decor voor het café. Fijne plek om een koffie te drinken of wat kleins te eten.

Type Hype
Adres: Rosa-Luxemburg-Straße 9-13, Berlijn-Mitte
OV: U8 Weinmeisterstraße

Alsof we nog niet genoeg hebben gegeten, besluiten we spontaan nog wat te gaan lunchen bij de Mozzarella Bar (lievelings!). Van die dagen zonder planning die uiteindelijk vol leuke verrassingen blijken te zitten, zijn eigenlijk het leukst (en het lekkerst, want deze burrata is echt hemels).

Mozzarella Bar & Bottega – Al Contadino sotto le Stelle
Adres: Auguststraße 34, Berlijn-Mitte
OV: U8 Rosenthaler Platz

Lente in Berlijn betekent: heel veel Beeltzer Spargel eten. Deze asperges uit de nabij gelegen gemeente behoren volgens kenners tot de besten van Duitsland.

Kreuzberg.

Hoi Landwehrkanal.

Donutpicknick aan het Landwehrkanal.

Brammibal’s Donuts
Adres: Maybachufer 8, Berlijn-Kreuzberg
OV: U8 Schönleinstraße

Daarna nog even een rondje over de vlooienmarkt aan de Maybachufer (in het zomerseizoen iedere twee weken op zondag).

Liefde aan en liefde voor het Landwerhkanal.

Fräulein Frost kan ik nou eenmaal niet zomaar voorbij lopen, zonder er een ijsje te halen. Kokos en mango bleek een ultieme combinatie (smaakt net als dat Thaise dessert in ijsvorm), mjam!

Fräulein Frost
Adres: Friedelstraße 39, Berlijn-Kreuzberg
OV: U8 Schönleinstraße

Uitzicht vanaf het werk over Tiergarten en de Reichstag.

Uitzicht vanaf het werk de andere kant op, richting het Sony Center.

Park am Gleisdreieck in Schöneberg.

Park am Gleisdreieck in Schöneberg.

Genieten van een mooie zomeravond op de top van de Kreuzberg.

Wist je dat Berlijn een heuse waterval heeft? Hij is niet helemaal natuurlijk, maar wel erg mooi en verfrissend.

Er gaat weinig boven een mooie zonsondergang vanaf de Warschauer Brücke. De silhouetten van de hijskranen, de Fernsehturm en de trouwe M10 maken het helemaal af.

Het parkje voor ons kantoor waar ik regelmatig even een frisse neus ga halen. Wat een luxe om Tiergarten zo voor de deur te hebben!

Gelukkig ben ik niet de enige die zichzelf helemaal verliest in het fotograferen van alle bloesem. Wat is Berlijn toch prachtig in de lente.

Je weet dat de zomer in aantocht is als: de rondvaartboten weer beginnen met hun dienstregeling.

Fijn relaxplekje aan de Spree.

Zomeravonden voor het Bode-Museum ♥.

Standbar Mitte is één van de fijnste plekken voor een biertje in de avondzon. Uitzicht op de Spree, het Museumsinsel en de Fernsehturm, en dat allemaal onder een wapperende palmboom. Veel beter gaat het niet worden.

Strandbar Mitte
Adres: Kleine Hamburger Straße 16, Berlijn-Mitte
OV: S Hackescher Markt

Een stukje verderop kun je in het James-Simon-Park ook heerlijk chillen aan de Spree mét uitzicht op de Berliner Dom. Dit park is trouwens in alle seizoenen een plaatje en deze hoek zorgt gegarandeerd voor mooie foto’s van de Dom.

Fietsen naar het werk is voor mij echt het perfecte begin van de werkdag. Wat wil je ook met zo’n uitzicht?

Een van mijn lievelingsstukjes op de route. Onder de Brandenburger Tor door kunnen fietsen blijft een bijzonder iets.

Alice Hills (jepp, die geweldige zangeres die ik eerder dit Fotodagboek ontdekte) speelde op de Warschauer Brücke.

Lievelings fast-food. De Mixteller van Ali Baba is echt één van de besten.

Ali Baba
Adres: Krossener Straße 17, Berlijn-Friedrichshain
OV: S+U1 Warschauer Straße

Nog een fijne strandbar aan de Spree: Sage Beach. Een verstopte industriële locatie aan de Köpenicker Straße.

Sage Beach
Adres: Köpenicker Straße 18-20, Berlijn-Kreuzberg
OV: S Ostbahnhof

Hoi Türmchen!

De winkel Urban Industrial is echt helemaal geweldig. Hier worden industriële meubels verkocht die de eigenaren (meetal in het buitenland) opkopen, naar Berlijn brengen om op te knappen en in dit oude theater doorverkopen. Het staat er vol met oude schoolstoelen, medicijnenkasten en fabriekslampen. Eerder dit jaar kochten we er een gave fabriekslamp en een dokterskruk en later dit jaar kwamen we hier onze droomkast voor onze cameracollectie tegen: een oude glazen medicijnenkast uit Polen. Als je houdt van originele oude industriemeubels dan moet je hier zijn. U zijt gewaarschuwd: er bestaat een kans dat je álles mee naar huis wilt nemen, haha!

Urban Industrial
Adres: Hasenheide 13, Berlijn-Neukölln
OV: U7+U8 Hermannplatz

Spätiliebe. Ik hoop dat deze kleine drankwinkels / minisupermarkten nooit uit het Berlijnse straatbeeld zullen verdwijnen (lees: nooit zullen worden verdrongen door hippe bars). Ze zijn niet alleen uitmate praktisch, het is vaak ook een gezellig trefpunt voor buurtbewoners.

Gräfekiez in Kreuzberg ♥.

Mijn favoriete bartip voor Kreuzberg. Bij Das Hotel wordt vaak toffe live muziek gespeeld, de sfeer is typisch ‘Berlijns rauw’ en de Moscow Mules smaken uitstekend.

Das Hotel Bar
Adres: Mariannenstraße 26A, Berlijn-Kreuzberg
OV: U1+U8 Kottbusser Tor

Ik spotte weer een paar nieuwe werken van Alice in Kreuzberg (anders gezegd: ik zag op Instagram dat ze in Berlijn was geweest en had de jacht geopend om haar nieuwe werken te ontdekken, zo leuk vind ik dat altijd!).

Eigenlijk is het bizar hoe veel goede straatmuzikanten Berlijn telt. Het gebeurt zo vaak dat ik op de Warschauer Straße blijf staan om even van de muziek te genieten. Echt een van de 1000 redenen om zo van Berlijn te houden.

Ja, er zit een Zalando Outlet in Berlijn en nee, het is niet echt iets voor mij. Als je houdt van jagen naar nét dat ene leuke item voor een leuke prijs dan is het wellicht wel iets voor jou. Ik ben gewoon een fervent online shopper inmiddels, hehe.

Zalando Outlet
Adres: Köpenicker Straße 20, Berlijn-Kreuzberg
OV: S Ostbahnhof

#gelbeliebe.

Nieuw hummuszaakje ontdekt in Friedrichshain. Mjam!

Café Tamar
Adres: Rigaer Straße 58
OV: U5 Samartierstraße

Bij KleinMein hebben ze echt hele lekkere cheesecake.

KleinMein
Adres: Waldeyerstraße 9, Berlijn-Friedrichshain
OV: S+U5 Frankfurter Allee

Ik stond met vijf foto’s in de Berliner Morgenpost. Wat een eer!

Via het Morgenpost Menü konden we nog een laatste keer eten bij E.T.A. Hoffmann. Helaas was dit het afscheidsmenu, want het gebouw gaat gerenoveerd worden. Thomas Kurt en zijn team zijn nu op zoek naar een locatie waar ze hun culinaire projecten voort kunnen zetten. Laten we hopen dat ze dat snel zullen vinden!

Romantiek tussen het kantorengeweld op Potsdamer Platz.

Yes! Weer naar de Mozzarella Bar!

Voor even afscheid nemen van mijn Berlijnse vriendinnetje S., die haar baan had opgezegd en besloot om een paar maanden te gaan reizen. Vind het zo stoer van haar! Het lijkt me geweldig om zonder plan en tijdsdruk rond te reizen.

Bij het maken van deze foto zat er iemand in de S-Bahn die ik ken, zo kreeg ik vrij snel via mijn telefoon door. Wat is de wereld toch klein hè?

Het Rotes Rathaus is het Berlijnse stadhuis waar de regierendere Bürgermeister en de Berlijnse senaat zetelen, die samen de stadsregering vormen. Ik vind het bakstenen gebouw elke keer weer prachtig om te zien.

Wederom een toffe strandbar aan de Spree: Holzmarkt.

Holzmarkt
Adres: Holzmarktstraße 25, Berlijn-Friedrichshain
OV: Ostbahnhof

Hulde aan deze postzegelautomaten. Ik vind ze zo handig! Je kunt er enkele postzegels kopen met ieder mogelijk bedrag naar keuze en op ieder mogelijk tijdstip. Echt ideaal.

U-Bahnhof Warschauer Straße.

Skalitzer Straße, Berlin-Kreuzberg.

Pizza eet ik (zoals jullie misschien wel weten, als je mijn Fotodagboeken vaker bekijkt, hehe) het liefst bij Zola. De afgelopen maanden leek het me echter leuk om een pizzatest te doen en eens te kijken of er nog meer goede pizza te vinden is in Berlijn. En ja, zo bleek, want deze pizza in Neukölln was ook erg lekker en had precies zo’n lekkere dikke broodachtige rand zoals ik ze het lekkerste vind. Misschien dat er ooit nog eens een artikel met favoriete pizza in Berlijn aankomt!

Masaniello
Adres: Hasenheide 20, Berlijn-Neukölln
OV: U7+U8 Hermannplatz

Wat is het toch een luxe om Tiergarten voor je kantoordeur te hebben. Als het werk en het weer het toelaten gaan we buiten lunchen. Heerlijk en zo ontspannend! Als je de Fernsehturm niet zou zien dan zou je amper het gevoel hebben in een grote stad te zijn.

Een restant stuk Berlijnse Muur met een muurschildering van Thierry Noir op Leipziger Platz.

Even een ijskoffie halen bij Father Carpenter.

Father Carpenter Coffee Brewers
Adres: Münzstraße 21, Berlijn-Mitte
OV: U8 Weinmeisterstraße

Wat Berlijners doen als het warm wordt? Even afkoelen met de voeten in het water op de Strausberger Platz. Elke mogelijke plek met water wordt gebruikt als voetenbad. j

Karl-Marx-Allee.

Hoi Sony Center! Sinds ik op Potsdamer Platz werk, kom ik hier ineens veel vaker. Toch grappig dat je leven ook voor een groot deel afspeelt in de wijk waarin je werkt.

LA vibes in het Sony Center voor de premiere van Baywatch.

Voor mijn werk moest ik naar New York (I know, ik heb zo’n zwaar leven ;-)) en ik besloot er zelf nog een weekend aan vast te plakken. Als je de kans toch hebt ben je gek als je die kans niet grijpt, toch?

Ik was dit keer vrij vroeg op Tegel en had nog wat tijd over om het uitzichtplatform te bezoeken. Vanaf hier krijg je een goed beeld van de bouwconstructie en heb je een gaaf uitzicht op de landingsbaan en de brutale architectuur van het luchthavengebouw. Wat me ook opviel is dat het zo onwijs groen is rondom Tegel. Zeker een aanrader om even te gaan kijken als je tijd te doden hebt. Entree bedraagt €3,- en grote bagagestukken zijn niet toegestaan.

Na aankomst gelijk even wat snacken op de nabij gelegen street food markt op Madison Square. Roberto’s stond er (ik zeg: de Zola van New York) dus ik hoefde niet lang te twijfelen over wat ik nam. Die pizza ging er wel in na een lange vlucht!

Chelsea.

Met stip mijn lievelingsontbijt als ik in New York ben: een everything bagel met cream cheese (en eventueel graved lax). Tot nu toe heb ik nog geen bagels kunnen vinden in Berlijn die hier ook maar enigszins bij in de buurt komen. Alleen dit is bijna al een reden om terug te gaan naar New York, haha! Deze bagel haalde ik bij Brooklyn Bagel & Coffee Co.

De imposante skyline vanaf de Brooklyn Bridge. Ik kon hier echt uren naar staren.

Williamsburg Bridge gezien vanuit Dumbo. Tijdens mijn trip naar New York in 2015 konden we deze bekende hoek niet vinden. Achteraf nogal suf, want we zijn er echt om de hoek geweest, haha. Nu, met een beetje meer online research, wel kunnen vinden waar deze typische foto’s gemaakt worden (kruising Washington & Front Street).

Mooiste skyline die ik ken. Ook een beetje omdat Kai en ik niet ver bij elkaar zijn verloofd. Ook al was ik dit keer alleen, blijft dan toch bijzonder om terug te zijn!

Omdat ik mijn lievelingsfotograaf niet bij me had, heb ik maar even een foto gemaakt met de zelfontspanner.

Per toeval kwam ik nog een leuke vlooienmarkt tegen onder de Williamsburg Bridge.

Street art en oldtimers in Little Italy.

Het Flatiron Building vangt de laatste zonnestralen op. Ik vind het echt zo’n prachtig gebouw, ik denk één van mijn favorieten.

Na het werk maak ik nog even een wandeling over de Williamsburg Bridge en daarmee heb ik alle drie bekende bruggen van New York bewandeld. Whoohoo!

Elke brug biedt weer net even een ander uitzicht op Manhattan.

Manhattan gezien vanuit het Brooklyn Bridge Park.

Ik probeerde goed gebruik te maken van mijn jetlag en voor het werk nog even te wandelen. Als je om 6 uur wakker bent kun je tenslotte nog makkelijk even wat van de stad zien! Bijkomend voordeel was dat het nog hartstikke rustig was op de Highline (stilgelegde 2,3 km lange spoorlijn door Manhattan, nu stadspark met tof uitzicht over de stad), waardoor ik het hier veel toffer vond dan de vorige keer.

Het uitzicht vanaf ons hoofdkantoor in New York. Links zie je het Flatiron Building, beneden zie je het Madison Square Park en aan de rechterkant kun je het Empire State Building nog zien maar die kreeg ik helaas net niet meer op de foto. Wat een locatie he? Ik vond het zo gaaf om een paar dagen in New York te werken en ’s morgens naar mijn werk te wandelen. De stad heb ik op deze manier heel anders beleefd.

Borrel na het werk bij een skybar (230 Fifth) met uitzicht op het Empire State Building. Beetje toeristisch maar het uitzicht is onverslaanbaar.

Dag Flatiron! Dag yellow cabs! Dag New York!

En… hallo Berlijn! Vergeleken met New York lijkt Berlijn zo ontzettend groen. Wat is het toch fijn om weer thuis te zijn in Berlijn. New York vind ik echt fantastisch, maar om te wonen gaat er toch niets boven Berlijn.

► Lees ook: New York vs. Berlijns (mét New York tips)

Kai sleept me nog mee om ergens koffie te gaan drinken en naar een leuk sushi festival (waar weinig sushi was maar wel veel ander lekker Aziatisch eten) bij Birgit & Bier en daarna geef ik toe aan de jatleg en laat ik alle mooie belevenissen van deze maand de revue passeren. Altijd weer spannend en energievretend als je begint met een nieuwe baan, maar ik had het gevoel dat ik de juiste keuze had gemaakt. Heel fijn!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This