Mauerkleider bij de Brandenburger Tor
De 20e verjaardag van “de val van de muur” inspireert ook menig kunstenaar. De duitse designer Daniel Rodan heeft samen met 9 collega’s een nieuwe kledingcollectie op de markt gebracht. Zijn inspiratie voor zijn nieuwe fleurige kledinglijn? De Berlijnse muur en schilderingen van de East Side Gallery. Met zijn lijn “Mauerkleider – East Side Gallery goes Fashion” heeft hij al aardig wat aandacht weten te trekken van Duitse en buitenlandse media. De “Bruderkuss” en de “Muurdoorborende trabi” op de speelse jurkjes zullen jullie vast bekend voorkomen.

Gisteren heeft Daniel zijn kleding gepresenteerd in het meest luxe hotel van Berlijn, Hotel Adlon. De kleding, of eigenlijk kun je het ook als een vorm van kunst zien, is jong, sexy en uitdagend. De kleding varieert van minirokjes tot jassen tot avondjurken en ik moet zeggen dat ik het erg bijzonder vind. Sommige kledingstukken zijn iets “te”, maar er zitten zeker dingen tussen die normaal te dragen zijn. Ben wel benieuwd naar de prijzen van de kledingstukken want ik zou best zo’n jurkje willen hebben! De opbrengsten van de verkoop gaan naar een goed doel.

Mauerkleider 2

Mauerkleider 3

East Side Gallery jurk

mauerkleider-4


Wat vinden jullie hiervan?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This