Schavuit van Oranje opnames in Haarlem
Alle winkelende en op terrasjes zittende mensen in Haarlem stonden voor een grote verrassing vorige week. De gezelige grote markt van Haarlem was namelijk in zijn geheel omgetoverd tot een stukje Berlijn uit 1934, compleet met nazi’s en decoratieve aankleding. Aan de muren van de Grote Kerk hingen “Nur Hiltler” affiches en er liepen overal mensen in Nazi uniforms rond.

De VPRO zal binnenkort beginnen met het uitzenden van een nieuwe 4-delige serie over het leven van Prins Bernard. In Schavuit van Oranje vertelt Prins Bernhard over zijn leven aan prinses Máxima. Zij zal straks immers, als koningin naast Willem-Alexander, min of meer dezelfde positie innemen als Bernhard naast Julia. Daan Schuurmans is de jonge Bernhard, Eric Schneider de oude.

Opnames voor schavuit van Oranje in Haarlem


De filmopnames vonden plaats vlakvoor grand-cafe Brinkman op de Grote Markt. De Grote Markt was even Berlijn uit 1934, vlak voor de 2e Wereld Oorlog. De scénes die plaats vinden in Haarlem vertellen onder andere over een gebeurtenis waarbij Bernard een Duitse officier terecht wijst, die uitvalt tegen een Joodse man op een terras, in dit geval van Café Brinkman. Mede Haarlemmers zullen de beelden zeker herkennen.

Opnames voor schavuit van Oranje in Haarlem

De serie “Bernhard, Schavuit van Oranje” is bij de VPRO vanaf 4 januari 2010 te bekijken, op waarschijnlijk Nederland 1. Twee vermaarde acteurs geven gestalte aan Bernhard. De oudere Bernhard wordt gespeeld door Eric Schneider. Voor de jonge Bernhard vertolkt Daan Schuurmans de rol.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This