The Haus – Tijdelijk street art project in een voormalig bankgebouw

The Haus – Tijdelijk street art project in een voormalig bankgebouw

Vijf etages gevuld met urban en street art in een voormalig bankgebouw. Dat is het enige wat ik wist voor mijn bezoek aan The Haus. Rondom het pas geopende (en tijdelijke) kunstproject hangt een mysterieuze hype, want er mogen geen foto’s van gemaakt en gepubliceerd worden, maar je hoort er wel overal en van iedereen wat over. Ondanks dat ik daarom geen concrete voorstellingen had van dit project, overtrof een bezoek al mijn abstracte verwachtingen.  (meer…)

Fotoserie: Lichtprojecties in Berlijn 2016

Fotoserie: Lichtprojecties in Berlijn 2016

Elk jaar in oktober is het vaste prik voor mij: de kleurrijke lichtprojecties van de lichtfestivals ‘Berlin Leuchtet’ en ‘Festival of Lights’ bewonderen. Het is de perfecte aanleiding om met camera en statief een avondwandeling door Berlijn te maken, want de lichtprojecties, video mappings en andere lichtkunstwerken laten Berlijn er voor een paar weken stralend uitzien. Berlijners en Berlijnbezoekers komen in groten getale en zorgden ook dit jaar samen met de projecties weer voor een knusse sfeer op straat.  (meer…)

Pop Into Berlin – een beetje Berlijn in Amsterdam

Pop Into Berlin – een beetje Berlijn in Amsterdam

Heimwee naar Berlijn maar nog geen tripje gepland? Geen nood… Er komt namelijk een beetje Berlijn naar Nederland! Tussen 16 en 22 november kun je in Amsterdam de pop up store ‘Pop Into Berlin’ bezoeken en jezelf onderdompelen in Berlijns eten & drinken, fashion en design. In totaal zullen 20 verschillende Berlijnse merken er hun producten presenteren en verkopen. Leuk om een cadeautje te scoren, jezelf te verwennen met een mooi item of gewoon even je Fernweh naar Berlijn te stillen. (meer…)

Een sfeerimpressie van Festival of Lights 2015

Een sfeerimpressie van Festival of Lights 2015

De oktobermaand is met twee Berlijnse lichtfestivals altijd weer een lust voor het oog én een feest voor mijn camera. Een groot aantal Berlijnse bezienswaardigheden en monumenten wordt namelijk verlicht met bijzondere projecties van het Festival of Lights en Berlin Leuchtet. Als de avond valt, transformeert Berlijn ineens tot een groot kleurrijk lichtjesfestijn. Zo knus! (meer…)

Lange Nacht der Museen – de Berlijnse Museumnacht

Lange Nacht der Museen – de Berlijnse Museumnacht

Je zaterdagavond niet doorbrengen in een hip restaurant, een stijlvolle cocktailbar of een trashy club, maar al hoppend van museum naar museum. Saai? Nee man. Hartstikke leuk juist! Tijdens het jaarlijkse Lange Nacht der Museen kun je de hele avond in allerlei verschillende musea ronddwalen voor een vaste prijs. Meer dan 70 verschillende galerieën, monumenten en paleizen openen hun deuren tijdens de Berlijnse Museumnacht. Voor unieke rondleidingen, drankjes en gezelligheid wordt gezorgd. Reden genoeg om je eens een avondje onder te dompelen in alle kunst en cultuur die Berlijn te bieden heeft.
(meer…)

Biermeile – Internationaal bierfestival in Berlijn

Biermeile – Internationaal bierfestival in Berlijn

Duitsland bierland barst van de bierfestivals. Het Oktoberfest mag dan wel in München plaats vinden maar wij hebben de Biermeile! Als je aan het Oktoberfest denkt, dan denk je aan mannen in Lederhosen en vrouwen in Dirndls. Die prachtige traditionele Beierse kledij (oh, wat zou ik graag een Dirnl bezitten) zie je helaas niet zoveel op de Berlijnse Biermeile maar het is wel de uitgelezen plek om nieuwe biersoorten uit te proberen op een mooie zomeravond. Begin augustus wordt de Karl-Marx-Allee traditiegetrouw omgebouwd tot één grote biertuin waar verschillende brouwerijen en bierliefhebbers samenkomen. Afgelopen weekend was het weer bierfestivaltijd en in deze blogpost doe ik (foto)verslag van dit zomerfestival. (meer…)

Pin It on Pinterest