Kantini: nieuwe Street Food Kantine in Charlottenburg

Kantini: nieuwe Street Food Kantine in Charlottenburg

Men neme het concept van een kantine, stands met gevarieerd street food en een hippe inrichting. Taadaa: Kantini is geboren. De gloednieuwe street food markt in het hippe winkelcentrum Bikini opende deze maand haar deuren. Aangezien ik zelf sinds een paar weken om de hoek werk, kon de timing wat mij betreft niet beter zijn. Eindelijk een toffe plek in Charlottenburg waar je voor een leuke prijs lekker en gevarieerd kunt eten! (meer…)

Mijn 17 beste Berlijnontdekkingen van 2017

Mijn 17 beste Berlijnontdekkingen van 2017

2017, je was me een jaar wel! In Berlijn veranderde er zoals altijd weer een hoop. Er openden (en sloten) musea, cafés, galerieën en winkels. Station Warschauer Straße staat in de steigers en wordt gemoderniseerd, naast de Warschauer Brücke wordt nóg een nieuw winkelcentrum gebouwd en het eerste street art museum van Berlijn werd geopend. Veel veranderingen – sommige tof, sommige minder tof – maar ze horen allemaal bij het huidige Berlijn.

In dit artikel deel ik in willekeurige volgorde mijn favoriete Berlijnontdekkingen van het jaar met je, zowel van de nieuwe locaties die ik ontdekte, maar ook locaties die ik zelf dit jaar voor het eerst bezocht en eindelijk van mijn eigen bucketlist af kon strepen. Hopelijk kunnen jullie er een aantal leuke tips uithalen! (meer…)

Wohnsiedlung Gartenstadt Falkenberg: een kleurrijk meesterwijk

Wohnsiedlung Gartenstadt Falkenberg: een kleurrijk meesterwijk

In het uiterste zuidoostelijke puntje van Berlijn kom ik meestal alleen als ik van of naar luchthaven Schönefeld onderweg ben, maar er is nog een (veel mooiere) reden om de S-Bahn eens te pakken richting de uithoek van stadsdeel Treptow-Köpenick: een bezoek aan de Gartenstadt Falkenberg. Deze in 1912 ontworpen woonwijk was een vernieuwend alternatief op de krappe ‘Mietskasernen‘ en oogt na ruim 100 jaar nog altijd hartstikke modern. Samen met vijf andere woonwijken behoort de Gartenstadt Falkenberg tot de ‘Wohnsiedlungen der Berliner Moderne‘ en staat het sinds 2009 samen met het Museuminsel en de paleizen van Sanssouci  op de UNESCO werelderfgoedlijst. Rondwandelen door de straten vol kleurrijke huizenblokken voelt even alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen en is een waar feest voor architectuur- en fotografieliefhebbers.
(meer…)

Bussen voor de Brandenburger Tor als monument tegen terreur

Bussen voor de Brandenburger Tor als monument tegen terreur

Sinds vorige week staan er drie gekantelde bussen achter de Brandenburger Tor. Niet te missen, de 12 meter hoge bussen blokkeren het zicht op de iconische poort bijna in zijn geheel. En bewust. De kunstinstallatie “Monument” van de Duits-Syrische kunstenaar Manaf Halbouni symboliseert de blokkade met bussen in het door oorlog geteisterde Aleppo en is als tijdelijk monument tegen terreur en oorlog en voor solidariteit en vrede bedoeld.

(meer…)

Spreewald: het Venetië (of Giethoorn) van Duitsland

Spreewald: het Venetië (of Giethoorn) van Duitsland

Op slechts een uur treinen bij Berlijn vandaan ligt het prachtige natuurgebied Spreewald, dat bekend staat om schattige dorpjes, idyllische waterwegen en goddelijke Spreewalder augurken. Geen wonder dat het waterrijke moeras- en veenweidenlandschap één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de deelstaat Brandenburg is. Deze zomer had ik een week vrij in Berlijn en leek me het perfecte moment om eindelijk het Spreewald eens van mijn bucketlist te strepen en zelf te ontdekken wat er zo mooi is aan dit natuurgebied. Dat lukte, en ik hield er nog een ultiem vakantiegevoel aan over ook! (meer…)

Fotoserie: Lichtprojecties in Berlijn 2017

Fotoserie: Lichtprojecties in Berlijn 2017

Berlin Leuchtet en Festival of Lights zorgden ook dit jaar tijdens de eerste herfstavonden weer voor wat extra licht en kleur op straat, terwijl de stad zich al langzaam klaar maakt voor de winter. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat ik begin oktober met camera en statief door de straten van Berlijn slenter om de lichtfestivals van Berlijn digitaal vast te leggen. Heerlijk vind ik het om een beetje te oefenen met nachtfotografie, te zien hoe de lichtfestivals steeds professioneler worden en ook gewoon om de gezellige sfeer op te snuiven, want de lichtfestivals krijgen ieder jaar meer festivalsfeer. Traditiegetrouw deel ik mijn favoriete foto’s weer graag met jullie op mijn blog! (meer…)

Pin It on Pinterest