Een half miljoen mensen waren getuige van de prachtige wedstrijd Engeland-Duitsland in Berlijn. Zoveel mensen, rond de 500.000 mensen zijn op de Fanmeile afgekomen bij de Brandenburger Tor waar de wedstrijd live werd uitgezonden. De Ku’damm is afgezet en klaar voor een stoet van opgetogen en versierde Duitsers. Berlijn damt en stampt van alle blijheid. En niet alleen het volk in Berlijn gaat los, ook Merkel wilde unbedingt het voetbalspel van Duitsland tegen Engeland bekijken. Een kleine juich kon ook zij af en toe niet onderdrukken.

Prachtig hoe heel Duitsland weer samensmelt als eenheid, samen gaan voor één doel: de overwinning. Het WK maakt weer trots los onder de Duitsers en dat mogen ze, want het spel zit strak in elkaar. Mochten we Duitsland treffen in de finale, dan wordt het knijpen en stressen geblazen!

Maar het optimisme bij de Duitsers zit er goed in, op een poll van de Berliner Morgenpost geeft 35% aan dat Duitsland wereldkampioen gaat worden. Andere kanshebbers volgens de Duitsers; Argentinië (19%) en Brazilië (14%). En let wel, ook Duitsland heeft vertrouwen in Nederland. 7% voorspelt dat Nederland wereldkampioen wordt! Maar wat denken wij eigenlijk over de prestaties van Duitsland? Gaat Duitsland misschien wel wereldkampioen worden? Laat je stem horen en vul onze nieuwe poll in.

Voor iedereen die er in Duitsland helaas niet bij kon zijn, we hebben een feestje gemist!

Start Duitsland – Engeland

De 2-0 valt!

Sfeerfoto’s uit Berlijn

Met dank aan Berliner Morgenpost voor de foto’s, kijk hier voor meer foto’s.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This