In Berlijn geldt alweer een tijdje het rookverbod (sinds 1 januari 2008) en net als in Nederland zijn hier de meningen nogal over verdeeld. Berlijners kunnen soms een opstandig volkje zijn, ze komen nou eenmaal graag op voor hun mening. In Duitsland voert Berlijn dan ook de lijst met meeste acties per burger. Gemiddeld zijn er in Berlijn 3 keer meer handtekeningenacties, petities en volksraadplegingen dan elders in Duitsland.

Nu kunnen de handtekeninggrage Berlijners weer naar hartelust tekenen want er is een grote petitie gaande tegen het rookverbod. De organisatie “Initiative Genuss Berlin” is van mening dat iedereen zelf mag weten of hij rookt of niet. Rond eind mei wil de organisatie beschikken over 170.000 handtekningen. Dat zijn er genoeg voor een referendum. De kans dat dit aantal wordt gehaald is nog realistisch ook. In Berlijn wonen er namelijk ongeveer 820.000 rokers.

De organisatie doet er alles aan om het aantal handtekeningen te behalen. Er liggen forulieren in tabakshops, cafes, gemeentehuizen en ze worden zelfs uitgedeeld op straat. Het zit kennelijk wel heel erg diep bij die rokers…

Lees ook het bericht op morgenpost.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This