Boekenwormen opgelet! Van 24 september tot 5 oktober 2008 vindt het internationale literatuurfestival voor de 8ste keer plaats in Berlijn. Literatuur in al zijn veelzijdigheid zal voorbij komen, waar de aandacht dit jaar vooral op de globalisering ligt. Arabische dichters kunnen zomaar Russische poëten treffen, maar ook Amerikaanse romantiekschrijvers zullen van de partij zijn. Grote belangstelling dit jaar voor Afrikaanse literatuur, dit wordt geuit door informatie te geven over de politiek en de geschiedenis van het continent, natuurlijk in de vorm van literatuur. Ben je benieuwd naar de nieuwste ontdekkingen in de wereldliteratuur? Dan mag je dit evenement zeker niet missen. Wat je zoal kunt verwachten? Onder andere interessante discussies met auteurs over uiteenlopende onderwerpen. Een greep uit de verschillende topics; politiek, jeugdliteratuur en literatuur verfilmingen.

Vorig jaar was het festival ook al een groot succes met ongeveer 34.000 bezoekers, 153 auteurs uit 153 landen, 46 sprekers, 200 nieuwsartikelen in de Duitse kranten, 40 in internationale kranten, 80 radioberichten en 21 tv bijdragen. Dit geeft al een aardige impressie van de omvang van dit evenement. De meeste meeste evenementen vinden plaats in het Haus der Berliner Festspiele.

Kaartjes kunnen worden gekocht in de voorverkoop bij het Haus der Berliner Festspiele, Literaturhaus, Institut Français, Clärchens Ballhaus, Ballhaus Ost und Münzsalon. Ook kunnen er bij de desbetreffende locaties kaartjes worden aangeschaft bij de avondkassa.

Adres: Schaperstraße 24,10719, Berlin
Openbaar vervoer: Metrostation Uhlandstr (U1) of Spichernstr (U3 en U9)
Meer info: literaturfestival.com
Prijs: varieert van €4 tot €15.