Met het Aquadom heeft Berlijn sinds 2003 een gave attraktie voor vissenliefhebbers rijker. Namelijk, een enorme cilindervormige vissenkom. Dit aquarium is de grootste in zijn soort wereldwijd. Met afmetingen van 16 meter hoogte en 11,5 meter doorsnede is het een indrukwekkend bouwwerk om te zien. Het bijzondere aan dit aquarium is dat bezoekers zich met een lift dwars door het aquarium naar boven kunnen laten brengen. Vanuit de lift heb je uitzicht op ongeveer 1500 vissen en 50 verschillende vissoorten die in dit aquarium woonachtig zijn. Meer dan een miljoen liter zoutwater vult het aquarium, wat ongeveer tot de achtste verdieping rijkt. Onder begleiding kun je de lift in, deze doet er ongeveer 5 minuten over om boven te komen. Genoeg tijd om de visjes te bekijken dus.

Wat ook bijzonder is aan dit aquarium is dat het zich in de foyer van een hotel bevindt. De hotelkamers die zich aan de binnenkant van het Radisson SAS Hotels Mitte bevinden hebben zelfs een direct uitzicht op dit kunstwerk. Helaas kun je het aquarium niet gratis bekijken, je zult een kaartje moeten kopen voor Sea Life Berlin of een hotelkamer moeten boeken in het Radisson SAS Hotel. De eerste optie is goedkoper, hoewel bij de tweede optie ook een ontbijtbuffet zit inbegrepen.

Het Aquadome bevindt zich in Berlijn Mitte vlak achter Unter den Linden.

Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This