En weer maakt de Marathon van Berlijn zijn naam waar als marathon waar altijd wereldrecords worden gelopen. Want ook dit jaar was het weer zover, de eer gaat voor de derde maal op rij naar Haile Gebrselassie die in 2 uur, 3 minuten en 59 seconden de ruim 42 kilometer heeft uitgerend. Het is echter niet de eerste keer dat deze Ethiopiër een wereldrecord heeft gelopen. Het vorige record, wat maar liefst een halve minuut sneller was dan deze, stond namelijk ook al op zijn naam. Deze topatleet wordt dan ook door velen beschouwd als één van de grootste langeafstandslopers aller tijden. Hij werd tweemaal olympisch kampioen en achtmaal wereldkampioen. Eerder dit jaar kon hij helaas geen derde maal kans maken op olympisch goud, de smog en de viezigheid in Peking werden hem iets te veel. Gelukkig was hij er dit keer in Berlijn wel bij!

Kwambai finishte als tweede in 2.05.36. De Keniaan Charles Kamathi werd derde in 2.07.48.

De Duitse atlete Irina Mikitenko won de wedstrijd bij de vrouwen. Ook zij was snel en verbeterde haar persoonlijk record op de marathon tot 2.19.18, de vierde tijd ooit gelopen bij de vrouwen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This