Als er iets sterk aan inflatie onderhevig is geweest de laatste jaren dan zijn het wel de treintickets naar Berlijn. Toen ik in Berlijn studeerde, in 2006, kostte een enkele reis Berlijn – Amsterdam €29. Vliegen? Daar dacht je al student niet eens aan. Tussen 2006 en 2012 zijn de prijzen gestegen naar €49 (bijna verdubbeld), wat het vliegen natuurlijk steeds aantrekkelijker maakte. Maar, de prijzen zijn nu weer aangepast en ditmaal in ons voordeel. Een treinticket naar Berlijn is weer te boeken vanaf €39 (tweede klasse, enkele reis). Hoera!

Slimme zet van NS Hispeed, want daarmee zijn de treintickets bij NS Hispeed weer even duur als bij de Deutsche Bahn. Natuurlijk raad ik nog altijd aan om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken want afhankelijk van de reisdata kunnen prijzen nog wel eens verschillen:

  • Deutsche Bahn: €39 voor een enkele treinreis naar Berlijn per persoon.
  • NS Hispeed: €39 voor een enkele treinreis naar Berlijn per persoon.
  • De Jong Intra €157 voor een driedaagse treinreis inclusief tweesterrenhotel.
  • GaSamen: €181 voor 3 dagen Berlijn per trein inclusief 2 hotelovernachtingen en ontbijt.

Bij alle aanbieders geldt: hoe vroeger je boekt, hoe hoger de kans op een goedkoop ticket. Meestal zijn de tickets doordeweeks ook goedkoper dan in het weekend (en tijdens vakanties en feestdagen).

Nieuwe tarieven NS Hispeed

Bron: nshispeed.nl.

Vanaf nu kunt u voor uw treinreizen naar Duitse bestemmingen het Europa Spezial tarief boeken. Hiermee vervallen de tarieven Superdiscount en Discount. Europa Spezial biedt u verschillende prijsniveaus en bijbehorende voorwaarden.

Een zitplaatsreservering maken is optioneel. Dit betekent dat u bij NS Hispeed niet langer verplicht bent, maar wel de mogelijkheid heeft om uw zitplaats te reserveren voor uw treinreis naar Duitsland. Wij raden u graag aan een zitplaatsreservering te maken om u te garanderen van een zitplaats. U betaalt € 4 per trein, enkele reis. U maakt deze zitplaatsreservering bij uw boeking, het is niet mogelijk online een losse reservering te maken.

Heeft u uw reis voor 19 december geboekt dan gelden de oude tariefvoorwaarden. Kijk hier voor de voorwaarden treintickets gekocht tot 19 december 2012.

Favoriete vervoersmiddel naar Berlijn?

Uit een eerdere poll op Berlijn-Blog.NL bleek al dat de trein het meest favoriete vervoersmiddel is naar Berlijn. Wat is jullie favoriete vervoersmiddel?

Bekijk resultaten

Laden ...
 Laden ...

trein berlijn hauptbahnhof

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This