Friedliche Revolution am Alexanderplatz
Er is op internet al veel over geschreven: dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Berlijnse muur is gevallen en de grens tussen west en oost Berlijn werd geopend. Bijzondere evenementen rondom dit speciale herdenkingsjaar zijn al in volle gang gezet. Bij het Westin Grand Hotel kun je zelfs een speciaal “Berlijnse muur arrangement” boeken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog veel meer evenementen worden georganiseerd, een overzicht daarvan kun je vinden op de site van Mauerfall 2009.

Deze week is er op Alexanderplatz een openlucht tentoonstelling geopend over de val van de muur. Je kunt hier uitgebreide informatie vinden over het leven in de DDR en over de val van de Berlijnse muur.

De Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit opende de tentoonstelling “Friedlichen Revolution 1989/90″. De tentoonstelling is gratis en kun je nog dagelijks tot 15 november bezoeken. De tentoonstelling is pas geopend maar wordt nu al druk bezocht. Een impressie van de tentoonstelling kun je zien in onderstaand filmpje: