Prijzen verkeersboetes in Duitsland drastisch omhoog

Wie volgend jaar na januari 2009 met de auto naar Berlijn gaat moet oppassen, sommige verkeersboetes worden drastisch verhoogd. De Duitse Focus bericht dat sommige boetes met 100% of meer zullen gaan stijgen. Dit natuurlijk om het aantal verkeersovertredingen en verkeersongevallen terug te dringen, en de verkeersveiligheid te verhogen. Mocht je dus naar of door Duitsland rijden met de auto dan ben je bij deze gewaarschuwd!

Een overzicht van de prijzen van boetes vanaf volgend jaar:

 • Dronken of onder invloed van drugs rijden: tussen € 500 en € 1.500
 • Door rood licht rijden: € 200
 • Onnodig links blijven rijden: € 80
 • Bumperkleven: maximaal € 2.000
 • Te zwaar beladen vrachtwagen € 2.000
 • Te hard rijden (70 km of meer) € 680

Wil je meer informatie over met de auto naar Berlijn? Op deze pagina kun je vanalles vinden over afstanden, boetes, de snelwegen in en rond Berlijn en de milieuzone.

Geschreven door: Marjolein

Marjolein van der Kolk is oprichtster van BerlijnBlog.nl. Ze verhuisde voor het eerst naar Berlijn in 2006 en studeerde daar aan de Fachhochschule für Wirtschaft in Schöneberg, later liep ze stage bij een internetbedrijf in Kreuzberg. Nu is ze woonachtig en werkzaam in Friedrichshain.

Deel deze pagina op

1 reactie

 1. goede en leuke info, ga er mijn voordeel mee doen.

  dank je wel.

  Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>