Er zijn weinig steden die ik ken die zoveel bijzondere, aparte en freaky hotels hebben als Berlijn. Propeller Island City Lodge behoort onbetwist tot de laatste categorie, dit ontstijgt zelfs het aparte van het Michelberger Hotel en het en het Nhow hotel. Een hotel waar je kunt slapen in een doodskist is tenslotte best freaky, toch? Dat dit hotel op menig lijstje van meest bizarre hotels ter wereld voorkomt zegt genoeg.

Thema’s

Dit hotel in Berlijn is voorzien van 30 kunstige kamers, niet 2 kamers zijn identiek aan elkaar. Ook heeft elke kamer in Propeller Island City Lodge zijn eigen thema. Niet alle kamers zijn zo freaky als de kamer met de doodskist. Zo vond ik verder één van de meest opvallende kamers de “Mirror room”, een kamer die voorzien is van héél veel spiegels, een plek waar je niet moet gaan slapen als je net een puist hebt ontdekt. Ook de kamer waar een bed aan scheepstouwen op 1,5 meter hoogte hangt is een bijzondere gewaarwording. Of wat dacht je van een kamer waar alles op zijn kop staat. De bedden, tafels en stoelen hangen boven je hoofd aan de vloer. Je kunt ook overnachten in een gevangeniskamer, een therapiekamer, een rubberkamer of een sm-kamer met een doorkijkraam. Er is voor iedere gast wat wils. Het Propeller Island City Lodge wordt ook niet omschreven als een hotel, maar als een verblijf in een kunstwerk. Sommige mensen zijn er laaiend enthousiast over, anderen hebben totaal niet op hun gemak kunnen slapen. Allemaal afhankelijk van de kamer waar je in slaapt denk ik.

Ontwerp

De kamers zijn allemaal ontworpen door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen, die ooit met twee tot Gästezimmer omgebouwde kamers in zijn woning begon om zijn projecten te kunnen financieren. Toentertijd had hij weinig geld, en kon hij ontwerpen met beperkte middelen. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat er wasbakken zijn gemaakt van oude bierfusten. Op een gegeven moment is het hotel zo goed aan lopen, dat hij zijn idee verder uitbouwde en een hip hotel oprichtte. Nu is dit hotel voor sommige toeristen zelfs reden om naar Berlijn af te reizen. De standaardvoorzieningen zoals roomservice, een minibar, waterkoker of satelliettelevisie op de kamers zijn er niet te vinden. Ook het inchecken kan enkel tussen acht en twaalf uur in de ochtend. Maar dit zorgt er wel voor dat je relatief goedkoop in een hele bijzondere accommodatie kunt ovenachten. De prijs die je betaalt om in dit kunstwerk te slapen varieert van €90 tot €150, afhankelijk van de kamer. Wat ik ergens wel bijzonder vind is de ligging van dit hotel. Het is gelegen in het westelijk deel van de stad, nabij de Kurfürstendamm, een plek waar doorgaans niet de meeste kunstenaars rondhangen. Meer lezen over het hotel kun je op hun website.

Ik zou hier zelf best een keer willen slapen, maar ik heb natuurlijk wel mijn voorkeur voor een kamer. Vind zelf de Therapy room (therapeutische lichten aan het plafond) en de Green room (alles groen in deze kamer) het leukst (en de meest veilige keuze). Wat jullie?


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This