Voor wie niet in 2010 maar alvast morgen met zijn goede voornemens wil beginnen, of 2009 fris wil afsluiten, is er de Silvesterlauf in Berlijn. Deze hardloopwedstrijd vindt jaarlijks plaats en is er voor bedoeld om alle overtollige vetjes die zijn overgebleven van kerst eraf te lopen, dit jaar vindt de 34e editie alweer plaats, een fitter begin van 2010 kan bijna niet!

Deze hardloopwedstrijd heeft nog iets bijzonders, je kunt verkleed gaan. Het mooiste kostuum krijgt zelfs een prijs uitgereikt. De wedstrijd vindt plaats bij de Teufelsberg, waar de renners om 12:30 (6,4 kilometer) en 13:00 (9,9 kilometer) van start gaan. Na een barre tocht door het winterse landschap van Berlijn wachten er Pfannkuchen en Glühwein om weer een beetje warm te worden.

Aanmelden kan de 31e alleen nog in het Mommsenstadion, de kosten bedragen 15 euro. Meer informatie vind je hier. Toch te laat? Dan is de Neujahrslauf op nieuwjaarsdag ook leuk, deze kleine loop (4km) voert je langs Berlijns’ bekendste bezienswaardigheden waaronder de Brandenburger Tor en de Berliner Dom. Let wel, dit is voor de vroege vogels. De loop begint om 12 uur en aanmelden is niet nodig en gratis!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This