Toch wel een van de beste punkrock DJ’s van Duitsland is T. Raumschmiere, privé gaat hij trouwens als Marco Haas door het leven. Geboren in 1975 en al enkele albums en hits op zijn naam staan, Monstertruckdriver is zonder twijfel zijn meest bekende en populaire nummer. Eigenlijk is Marco Haas geen echte Berlijner, hij is namelijk geboren in Heidelberg. Maar de beste man woont alweer 10 jaar in Berlijn en heeft hier ook zijn succesvolle label Shitkatapult opgezet. Hij mag dus in het lijstje “muziek uit Berlijn”.

Het succes

Het begon allemaal in de begin jaren 90, Marco was toentertijd drummer voor een hardcore punk groep die samen als Zorn door het leven gingen. Ze waren redelijk bekend en deden shows door heel Europa. Later kwam hij terecht in de band Stormbow, die tevens speelden voor zijn pas opgezette label “Shitkatapult”. Marco heeft dit label samen met Marcus Stotz in Heidelberg opgericht. In die tijd heeft bizzy Marco nog aan vele uiteenlopende projecten gewerkt maar uiteindelijk ging hij vanaf 1998 als T.Raumschmiere met zijn carrière verder en een nieuwe hippe band was geboren. Dit was ook het moment dat Marco zijn geboortestad Heidelberg verliet en zijn leven voort zette in jawel.. Berlijn. Erg blij kon hij zijn in 2000 toen zijn eerste album werd uitgebracht, en zijn bijnaam werd el eens King of Gnarz. Nog altijd is Marco erg bezig met verschillende soorten muziek want hij is ook nog een tijdje drummer geweest bij een andere punk rock band. 2003 werd een topjaar voor artiest T.Raumschmiere, hij was genomineerd als beste live acht en S.hitkatapult als beste label. Inmiddels heeft hij bekendheid gekregen door heel Europa met de hitsingle Monstertruckdriver.

De naam T.Raumschmiere

Zijn naam is afgeleid van het verhaal “Die Traumschmiere” van William S. Burroughs. Met daarin ook woorden verwerkt als Traum (droom), Raum (ruimte) en Schmiere (smeersel, of Schmiere stehen betekent ook wel “op de uitkijk staan”)

Concerten

Jullie hebben mazzel, momenteel zit hij midden in een tour. Je kunt T Raumschmiere bewonderen op de volgende data:

5 november 2008 – Tivoli de Helling, Utrecht
8 november 2008 – Vera, Groningen
5 december 2008 – Volksbühne, Berlijn
7 december 2008 – Melkweg, Amsterdam

T. Raumschmiere – Monstertruckdriver

www.t.raumschmiere.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This