Tropical Islands is een groot tropisch zwemparadijs in het plaatsje Brand. Dit kleine plaatsje ligt op ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van Berlijn. Tropical Islands is het grootste overdekte tropische zwembad van de wereld. Niet verbazingwekkend als je weet dat er ruimte is voor 8.000 bezoekers per dag in het gehele complex. Met een oppervlakte van 66.000 m², volgebouwd met zwembaden, sauna’s, zwembaden, restaurants en glijbanen, kun je je hier makkelijk een hele dag vermaken.

Naast dat het zwembad erg groot is heeft het gebouw waar het zwembad in is gebouw nog een aantal bijzondere eigenschappen. Het hele tropische oord is gebouwd in een oude zappelinfabriek van 360 meter lang, 210 meter breed en 107 meter hoog. Omdat het gebouw ooit is gebouwd om zappelins in te kunnen bouwen heeft de hal verder geen ondersteuningspalen, hiermee breekt Tropical Islands nog een record, het is hiermee het grootste gebouw zonder verdere ondersteuning. Hoewel er veel geld in de ontwikkeling van het enorme gebouw is gestoken (€78 miljoen) is de geplande zappelin CL160 nooit gebouwd. Gelukkig zijn er investeerders opgestaan om iets met het gebouw te doen, en dat is gelukt. Tropical Islands opende zijn deuren in 2004.

Wat is er zoal te doen?

Waan je even op een “Tropical Island”. Of je nou in de zomer of in de winter gaat, het is er altijd tropisch warm met temeraturen van rond de 25 °C. In het resort kun je een regenwoud, strand, palmbomen en een altijd stralende zon vinden. En dit alles 24 uur per dag, het hele jaar door. Ongeveer 80% van de oppervlakte van Tropical Islands bestaat uit boven en regenwoud die beschikken over 500 verschillende soorten planten en bomen.

De Zuidzee, het zwembad, is met 4.000 m² zo groot als 4 olympische zwembaden. Op het 200 m. lange zandstrand compleet met ligstoelen kunt u volledig ontspannen. ’s Avonds veranderen de eilandjes in een exotische showtribune waar verschillende shows worden gegeven (de goochelshow waar ik ben geweest is overigens niet echt het bekijken waard, wel leuk voor kinderen!). Waar de lagune aan het regenwoud grenst maken de grotten en een waterval het tot een echte jungle!

Daarnaast zijn er bubbelbaden, watervallen en is er een dorpje. Hier vind je ook verschillende restaurantjes.

Overnachten in Tropical Islands

Het leuke is, je kunt ook slapen in het complex. Er zijn verschillende mogelijkheden; een tent, hotelovernachtingen of een vakantiewoning. Wij hebben ervoor gekozen om een dagje te overnachten in een tent. De tentjes staan allemaal tesamen op een strandje, erg schattig en leuk opgezet. Wat wel een beetje vreemd is dat er een paal midden in de tent staat en er dus ook twee gescheiden matrassen inliggen. Niet heel romantisch als je met je partner wilt gaan. Desondanks vond ik het wel een erg leuke ervaring hoewel één overnachting wel echt genoeg is.

Wellness, sauna, ontspannen…

Sinds een paar jaar heeft Tropical Islands nu een apart gedeelte voor ontspanning, sauna, wellness en massages. Dit gedeelte is apart van het zwemgedeelte en je moet hier dus ook apart voor betalen. Het wellnesscomplex is vrij groot en beschikt over meerdere sauna’s, stoombaden en dampbaden. Ook voor een massage moet je hier zijn.

+ Punten

  • Tropische bos
  • Zeer mooi aangekleed
  • Gave glijbanen (toentertijd de snelste van Europa, te eng voor mij)
  • Tenten om in te overnachten, als je overnacht kun je ook ’s nachts zwemmen. Het is dan donker en er is een soort van “sterrenhemel” boven de bubbelbaden, erg romantisch.
  • Saunacomplex
  • Het indrukwekkende gebouw is sowieso al de moeite waardom eens te bekijken. Het contrast is erg groot van “the middle of nowhere” en dit gigantische gebouw.

– Punten

  • Niet goedkoop (maar je kunt wel de hele dag blijven)
  • Eten vond ik smerig, duur voor wat je krijgt, weinig variatie en vooral erg zout. Ik zou aanraden om zelf wat mee te nemen.
  • Stranden zijn wat minder groot dan ik me had voorgesteld.
  • Als je te lang binnen bent voelt de lucht heel klam en klef, ik verlangde heel erg naar frisse lucht (na twee dagen en 1 nacht).
  • Voor veel dingen moet je apart betalen (zoals het gebruik maken van de glijbanen)

Hoe kom je er?

Trein:

Tropical Islands ligt in een klein plaatsje genaamd Brand. Één voordeel, dit plaatsje heeft een station waar twee keer per uur een trein stopt. Je kunt vanuit Berlijn in ongeveer een uurtje in Brand komen. De trein vertrekt vanaf het Ostbahnhof. In Brand kun je gebruik maken van (gratis) pendelbussen die staan te wachten op het station. Lopen vanaf het station is nog best een stukje maar is te doen (30 minuten lopen).

Auto:

Vanuit Nederland is het iets dichterbij om naar Tropical Islands te rijden dan naar Berlijn, rond de 500 kilometer ben je echter nog wel onderweg (afhankelijk van waar je vandaan komt). Onderweg wordt er nog wel eens gebouwd of zijn er snelheidsbeperkingen waardoor je niet altijd snel door kunt rijden. Wel kun je met de auto makkelijk een bezoekje Tropical Islands en Berlijn combineren. Bij Tropical Islands is genoeg parkeerruimte.

Tropical Islands algemene info

Toegangsprijs:

€25 per dag voor volwassenen,
€19,50 voor kinderen,
voor studenten en minder validen geldt er een kortingstarief (prijzen stand 2010).

Adres:

Tropical-Islands-Allee 1 (hihi), 15910 Krausnick.

Openingstijden:

elke dag 24/7. Het wellnesscomplex is van 9:00 tot 1:00 geopend. Voor nachtbezoek geldt een toeslag van €10.

Website:

http://www.tropical-islands.de/


Grotere kaart weergeven

Zijn er meer mensen wel eens in Tropical Islands geweest? Wat vonden jullie ervan?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This