15 jaar lang was Icon de plek voor D&B liefhebend Berlijn. Helaas heeft deze club haar deuren moeten sluiten in januari 2012. Icon is het slachtoffer geworden van klagende omwonenden die de geluidsoverlast niet meer trokken. Club Gretchen is een leuk alternatief!

Club Icon is dé plek voor de alternatieve dance liefhebbers onder ons. Ze staan bekend om hun bijna wekelijks georganiseerde drum & bass avonden onder de naam recycle. Waar iedere keer weer grote bekende namen te horen zijn van bekende labels.

De locatie is echt super gaaf! Onder de grond in een gewelven kelder, waar het in eerste instantie wat kil aandoet (of dit komt, omdat op het moment dat wij binnen kwamen, nog praktisch niemand aanwezig was). Je hebt er een chillout ruimte met 2 bars, en een aardig grote dansvloer. Ook zijn er her en der nog zitjes geplaatst. Zodra de zaal volloopt, meestal rond 1:00, dan oogt de ruimte gelijk heel anders. De combinatie van feestende mensen en het oude interieur zorgen voor een hele aparte sfeer. Onder het genot van dikke beats kun je hier de hele nacht uit je plaat gaan.

Vanaf de straat is het misschien wat lastig te vinden. Het enige herkenningspunt wat wij konden opmerken is dat het logo geprojecteerd was met een lamp op de stoep. Wij probeerden met een drum & bass feest rond 12.00 naar binnen te komen. Dit kan, maar het is er dan wel nog erg rustig. Pas rond een uur of 1 a 2 begint de tent goed vol te stromen, waarschijnlijk omdat alle concerten en feesten die zich voor dit tijdstip hebben afgespeeld ten einde zijn.

Club Icon is absoluut een aanrader en een must-see voor liefhebbers van alternatieve dance.

Club Icon:
Cantianstr. 15
D – 10437 Berlin

Grotere kaart weergeven