Op 31 december 2010 heeft de geweldige Knaack club definitief haar deuren moeten sluiten. Lange tijd is er discussie geweest over mogelijke geluidsoverlast en helaas is dit de reden geweest waarom één van mijn favoriete alternatieve clubs heeft moeten sluiten. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve ruimte, de laatste ontwikkelingen lees je op www.knaack-fightklub.de.

Een nieuwe wereld ging er voor mij open toen ik voor het eerst naar deze club ging, zoiets als de Knaack bestaat er eigenlijk niet in Nederland. Er worden veel concerten gegeven, vooral van redelijk onbekende (Berlijnse) bandjes, maar ook bekendere buitenlandse bandjes passeren wel eens de revue. De plek waar concerten worden gegeven is slechts 1 ruimte van de grote Knaack club, daarnaast is er nog een barruimte, een ruimte voor karaoke, een ruimte voor 90’s en 80’s hits en een ruimte (zeg, kelder) waar de ruige jongens zich kunnen uitleven op hardrock muziek. Voor ieder die even geen zin heeft in harde muziek kan zich op het binnenplein begeven om even te babbelen onder het genot van een bratworst. Zeker in de zomer is dit ideaal, omdat het in Berlijn altijd best warm kan zijn. Concerten beginnen meestal rond 8:00 en de deuren voor de feesten gaan om 22:00 open, als je voor 24:00 binnen bent is entree gratis. Op maandag is er altijd karaoke, entree is dan gratis.

Knaack club gesloten (31 december 2010):

Omdat de club teveel geluidsoverlast zou geven hebben de omwonenden van de Greifswalder Strasse protest gemaakt tegen de Knaack. De rechter heeft de bewoners gelijk gegeven en de Knaack moest de geluidssterkte dusdanig naar beneden schroeven dat het niet meer haalbaar was om de club in leven te houden. Om deze reden is de Knaack eind december 2010 gesloten. Ook de Magnet, die direct naast de Knaack geleden lag, heeft moeten verhuizen. Zij hebben inmiddels een nieuwe locatie geopend bij de Oberbaumbrücke in de buurt.

Voormalig Adres: Greifswalder Strasse 224.
OV: U+S Bfh. Alexanderplatz en lopen (10.min)
Kosten: € 5 (concerten soms meer)
Genre: Alternatief, hardcore, punk, 80’s & 90’s.


Größere Kartenansicht