De Kulturbrauerei was vroeger een bierbrouwerij (vanaf 1887 werd hier het bekende bier Schultheiss gebrouwen) en is nu omgetoverd tot een groot cultureel centrum. De Kulturbrauerei is gelegen in de wijk Prenzlauer Berg en is makkelijk te bereiken met het openbaarvervoer (lijn U2, station Eberswalder Strasse, paar haltes boven Alexanderplatz). Het enorme complex bestaat uit 20 verschillende gebouwen en 6 hofjes.

In dit grote gebouw bevinden zich discotheken, een bioscoop, er zijn vaak concerten, zelfs af en toe kleine festivals maar ook is er ruimte voor theater. Het gebouw is uiterst sfeervol, en doordat het grote gebouw is opgedeeld in vele verschillende ruimten heb je vaak niet eens het idee dat het zo groot is in de Kulturbrauerei.

Alle clubs in de Kulturbrauerei

Hieronder een lijstje van de clubs die zich in de Kulturbrauerei bevinden. Elke club heeft zijn eigen programma en locatie, het is allemaal onderdeel van het grote geheel.

Bioscoop in Kulturbrauerei :
In de grootste zaal passen 440 mensen. Er worden afwisselend mainstreem-, hollywood- en cultfilms gedraaid.

Club 23 :
House en electro club. Minder bekend en niet zo groot als de wel bekende House clubs.

Franzzclub :
Dansclub waar veel verschillende soorten muziek worden gedraaid, van rock, indie, funk, pop tot soul. Ook worden er in de Franzzclub wel eens concerten gegeven, zelf ben ik hier naar het concert van Imogen Heap geweest, wat er perfect paste. De Franzzclub is modern en middelgroot.

Kesselhaus :
De grootste ruimte, hier worden concerten van grote namen gegeven. Onlangs stond 30 seconds to mars nog in deze tent, ook Razorlight heeft in het Kesselhaus in de Kulturbrauerei gespeeld.

Soda Club :
Elke donderdag en zondag Salsa-avond.
Vrijdag – House meets soul.
Soda in de Kulturbrauerei is een gezellige, kleine tent waar ik het altijd naar mijn zin heb!

Kulturbrauerei_Berlijn
De ingang van de Franzzclub.


Grotere kaart weergeven