Magnet club Berlijn binnenDe Magnet (het huidige Musik und Frieden) heeft jarenlang naast de Knaack club in de Greifswalder Strasse gezeten maar is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie. De reden; geluidsoverlast voor de omwonenden. De Magnet bevindt zich dus niet meer in de Greifswalder Strasse maar in de Falkenstein Strasse. In de Magnet worden bijna elke dag concerten gegeven, en ik heb zelf veel van mijn favoriete bands mogen aanschouwen in de Magnet. Naast de concertruimte is er nog een dansruimte en net als in de Knaack, een ruimte om buiten te hangen op de meest retro bankjes die ik ooit heb gezien. In de Magnet worden veel verschillende soorten muziek gedraaid dus ik denk dat er voor ieder wel wat wils bij zit.

Rockbar

Voor de rockfans in Berlijn, op dinsdag zeker een keer naar de Magnet gaan. Het is er niet zo afgeladen druk als in het weekend, maar toch zeker erg gezellig en er wordt goede muziek gedraaid. Begint meestal rond 23:00, vaak er is voor de Rockbar nog een concert van meestal ook een rockbandje, hier betaal je wel meer entreegeld voor. De feestjes duren net als in het weekend tot diep in de nacht, vaak hebben de feestjes een “open end” en is afgelopen wanneer iedereen weg is.

Thursdays Child

Verschillende soorten muziek worden er gedraaid, voornamelijk indie, pop, britpop en retro in de grote zaal. En in de andere (eigenlijk ook grote zaal) wordt electronica en new rave gedraaid. Thursdays Child begint zo rond 11 uur en wordt zoals de naam al doet vermoeden meestal op donderdag georganiseerd.

Deze informatie is onder voorbehoud, check altijd de actuele agenda van Musik und Frieden even voor up to date informatie.

Concerten

Concerten zijn altijd superleuk in de Magnet, de concertzaal is niet zo groot en dat maakt de concerten wat intiemer. De prijzen zijn gemiddeld goedkoper dan in Nederland. Meestel liggen de prijzen tussen de € 10 en € 15 euro voor een concert. Er spelen veel goede bands in de Magnet dus houd de agenda van de goed in de gaten.

Info:

Adres: Falckensteinstraße 48
OV: U Bfh. Schlesisches Tor
Genre: Alternatief, electro, britpop.
musikundfrieden.de