Berlijn ligt slechts op 650 kilometer afstand van Nederland en die korte afstand maakt de keuze voor een vervoersmiddel flexibel. Je kunt kiezen voor het het vliegtuig, de auto, verschillende carpoolalternatieven, de bus of de trein. Er loopt al een tijdje een poll op mijn blog (zie onder) en daaruit blijkt dat de trein voor velen van jullie de voorkeur geniet.

Maar wat zijn nou eigenlijk de hoofdredenen om lekker de trein naar Berlijn te pakken? Ik heb mijn redenen voor jullie op een rijtje gezet!

Directe verbinding
De intercity rijdt iedere dag zo’n 8 keer direct naar Berlijn. Je hoeft dus niet onderweg over te stappen. In Nederland stopt de trein op de stations Schiphol, Hilversum, Amsersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Bagageruimte
Voor een weekendje Berlijn zul je doorgaans meestal niet zoveel bagage hebben. Maar zodra je langer gaat, is het wel fijn om ook dan alle nodige bagage mee te kunnen nemen. Toen ik naar Berlijn verhuisde nam ik het eerste deel van mijn noodzakelijke inboedel mee in de trein. Ideaal!

Controle over je bagage
De bagagerekken bevinden zich in het zicht dus je hebt altijd volledige controle over je eigen spullen. Bijkomend voordeel: je hoeft je bagage niet in te checken, je hoeft er niet op te wachten bij aankomst of bang te zijn dat je bagage überhaupt niet aankomt.

berlijn trein collage 6

Flexibele aankomst
Je kunt er voor kiezen om uit te stappen op de stations Berlijn Spandau, Berlijn Hauptbahnhof of Berlijn Ostbahnhof. Stap uit bij het meest praktisch gelegen station en bespaar hierdoor reistijd! Alle stations zijn goed aangesloten op het Berlijnse OV-netwerk dus je springt met je bagage zo de volgende U-Bahn of S-Bahn in!

Faciliteiten
In de trein kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten zoals de bistro en elektriciteit en met een internetpakket kun je nog internetten ook. Dat maakt werken of studeren in de trein ook een stuk makkelijker.

berlijn trein collage 3

Milieuvriendelijk
De trein is een van de meest milieuvriendelijke manieren van reizen en je hoeft je niet druk te maken om milieuwetten. Als je met de auto door centrum Berlijn reist ben je bijvoorbeeld verplicht een milieusticker op je voorruit te plakken.

Ruimte
T.o.v. de auto of het vliegtuig biedt de trein beenruimte. En mocht je in de trein een houten kont krijgen… Dan maak je gewoon een wandeling door de coupe of naar de bistro.

Kom ontspannen aan
6 tot 8 uur in de auto zitten en me op de weg concentreren is niet aan mij besteed. Zeker niet als ik daarna vol energie nieuwe plekjes in een stad wil ontdekken. Nee, doe mij dan maar de trein waar ik een lekker dutje kan doen en geheel uitgerust aankom op de plek van bestemming!

berlijn trein collage 5

Neem je fiets mee
Berlijn is een grote stad. Al wandelend het centrum bekijken gaat je niet lukken (als je maar enkele dagen tot je beschikking hebt). De fiets is dus een uitkomst! Voor een paar euro kun je je eigen stalen ros meenemen in de trein en in Berlijn lekker rondfietsen.

De prijs
Een enkeltje naar Berlijn heb je al vanaf €39! Zorg ervoor dat je tickets op tijd boekt om de beste deal te sluiten. Je tickets kun je trouwens direct uitprinten en ermee de trein in stappen. Geen lastige incheckprocedures of douanechecks dus!

20100912 DSC02275 BerlijnBlog trein berlijn

Lees meer over de trein naar Berlijn of boek je tickets direct online.

Bekijk resultaten

Laden ...
 Laden ...

Dit artikel is in samenwerking geschreven met NSHispeed. 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This