Ik dacht dat ik al een aantal van mijn favoriete boekenwinkels in Berlijn had gevonden maar de lijst bleek niet compleet. Ik kende 25 Books nog niet! Deze bijzondere boekenwinkel heb ik een paar weken geleden ontdekt en ik heb er inmiddels ook al de nodige Euro’s uitgegeven. De reden? Een ge-wel-dig aanbod aan fotografieboeken.

IMG_8620

Laat je niet misleiden door de naam van de winkel, het aanbod bestaat namelijk uit meer dan 25 boeken. Er staan echter wel altijd 25 actuele boeken mét recensie in de schijnwerpers op de website www.25books.com. De verkozen boeken worden zorgvuldig door de eigenaar van de winkel geselecteerd. Dat geldt overigens ook voor alle andere boeken in de zaak. De eigenaar Hannes Wanderer weet over ieder boek wel wat te vertellen. Knap, want hoewel de winkel niet bijzonder groot is, is het aanbod dat zeker wel. Zelf heeft Wanderer een achtergrond als drukker, fotograaf en uiteindelijk uitgever. Onder de naam Peperoni Books heeft naast veel werk van andere fotografen ook wat eigen werk gepubliceerd.

IMG_8618

In de winkel vindt je naast wat bekend materiaal vooral veel werk van onbekende(re) fotografen in kleine oplages. Juist die boeken met kleine oplages vind ik interessant, die vind je in andere winkels niet zo snel. Er zitten veel getalenteerde en bijzonder creatieve artiesten tussen. Interessant ook om zelf als hobbyfotograaf inspiratie op te doen!

IMG_8619

Time Out is een van de boeken gefotografeerd en uitgegeven door Hannes Wanderer zelf. Hij fotografeerde veel leegstaande winkelpanden in Berlijn en bundelde deze in Time Out.

IMG_8617

Er staan regelmatig fotografen in de schijnwerpers met een kleine fototentoonstelling met extra oplages van de desbetreffende fotograaf. Met enige regelmaat vinden er ook evenementen plaats met fotografen die vertellen over hun werk.

IMG_3255

Een aantal boeken die ik onlangs kocht. Heerlijk om op een zondagmiddag met een kop thee doorheen te bladeren.

25 Books
Adres: Brunnenstr. 152
OV: U-Bhf Bernauer Straße
Openingstijden: Woensdag, vrijdag en zaterdag van 14:00-19_00
www.25books.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This