Fernsehturm 40jaar
In 1964 heeft Walter Ulbricht, de leider van de Socialistische Partij in de DDR toentertijd, besloten om de bouw van een tv-toren op Alexanderplatz toe te staan. De bouw van de toren was aanvankelijk begonnen op een locatie in het zuidoosten van Berlijn Müggelberg. Toch werd het project gestopt omdat zo’n hoge toren op die locatie binnenkomende vliegtuigen zou belemmeren op het nabijgelegen vliegveld Schönefeld.

De Berliner Fernsehturm is ontworpen door Hermann Henselmann en Jörg Streitparth met de Fernsehturm Stuttgart als voorbeeld. De bouw van de Fernsehturm begon op 4 augustus 1965. Na vier jaar hard bouwen kon de Fernsehturm de eerste test uitzendingen de lucht in sturen op 3 oktober 1969, inmiddels precies 40 jaar geleden. De Fernsehturm is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Berlijn, en heeft ongeveer een miljoen bezoekers per jaar. De Fernsehturm, ook wel “telespargel” genoemd in de mond van Berlijners, kun je bijna vanuit de hele stad over de stad heen zien pronken.

De populariteit van dit uitzichtsplatform weerspiegelt zich in het aantal opmerkelijke souvenirs die er beschikbaar zijn van de Fernsehturm…. Fernsehturm: Herzlichen Glückwunsch!

fernsehturm knutselen

1. Fernseh-knutselpakket

Fernsehturm parfum

2. Fernseh-parfum “Breath of Berlin”

Kinder T-shirt van de Fernsehturm

3. Hippe kinder T-shirts

Fernsehturm vogelvoer

4. Fern-vogelvoer

Stempel Fernsehturm

5. Stempel-turm

Behang Berlijn

6. Behangetje?

Koekjes bakken met Fernie

7. Bakken met de Fernsehturm

oorbellen fernsehturm

8. Fernseh-oorbellen

laptoptas berlijn

9. Latoptas

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This