Op 11 oktober 2007 schreef ik mijn eerste artikel voor BerlijnBlog.nl, dat zie ik als de geboorte van mijn blog. Dat dit vandaag alweer 7 jaar geleden is, vind ik maar lastig te bevatten. Het klinkt misschien raar maar ik heb mijn blog altijd een beetje beschouwd als mijn baby, als mijn creatie en ook als leerschool. Nu is echt moederen waarschijnlijk een stuk lastiger, een blog huilt niet en verwacht ook geen voedsel op gezette tijden. Toch wilde ik haar genoeg aandacht geven, wilde dat iedereen haar leuk zou vinden en dat ze zich verder zou ontwikkelen. En ik ben best blij met hoe ze zich ontwikkeld heeft!

marjolein fernsehturm 2007 2014

2007 vs. 2014. Niets veranderd. Toch?

7 jaren. 7 weetjes over mij en mijn blog.

1. De nachtsnack bij uitstek is döner. Ik ben er geen fan van en ik ben zelfs nog nooit bij Mustafa’s Gemüse Kebab, de döner onder de döners, geweest. Of beter gezegd, ik ben vaak langs Mustafa gelopen maar ik heb nooit de moeite willen nemen om een half uur te wachten voor een döner. Stiekem wil ik de Gemüsekebab van Musatafa natuurlijk wel een keer proberen! Maar elke keer denk ik weer als ik langs loop, ‘is dat het nou waard?’.

2. Hoe langer en meer ik Duits spreek, hoe meer ik na moet denken over mijn Nederlandse zinsconstructies en spelling. Uit automatisme schrijf ik ‘nog’ regelmatig als ‘noch’, ‘ik’ als ‘ich’ of ‘ick’ en ook moet ik steeds vaker Googlen of iets met ‘ij’ of ‘ei’ wordt gespeld. Als jullie dus typefoutjes vinden, mijn excuses (en laat het me weten dan kan ik het aanpassen).

3. De Fernsehturm is mijn Berlijnicoon. Als ik even uit de stad ben weg geweest ben ik altijd weer blij als ik hem zie. Dan ben ik past echt angekommen. En moet ik even een foto maken. Altijd. Daarnaast is deze prachttoren ook mijn herkenning- en oriëntatiepunt. De weg kwijt? Fiets maar richting Fernsehturm, dan komt het vanzelf goed. Dat de Fernsehturm in mijn logo is verwerkt, is dan ook geen toeval!

4. De afgelopen 7 jaar heb ik 766 artikelen geschreven over Berlijn, ben ik 4 keer van design veranderd en haalde ik 6.957.062 pagina-impressies.

berlijnblog 7jaar

BerlijnBlog door de jaren heen.

5. Ik met een helm op fietsen? No way! Als Nederlander weet ik heus wel hoe ik een fiets moet besturen, mij zal niets gebeuren. Hoooo. Ben ik even tot inkeer gekomen! Het verkeer in Berlijn heeft me al eens gevloerd en ook in openklappende deuren van filegeparkeerde auto’s beuken kan ik helaas van mijn todo-lijstje afstrepen. Echt tot inkeer kwam ik toen mijn vriend belde vanuit het ziekenhuis. Fietsongeluk (alles goed afgelopen hoor!). Mijn leven is me meer waard dan mijn kapsel dus ik fiets meestal met helm.

6. Hoe burgerlijk ik ook mag zijn met mijn helm, ik heb ook al twee Berlijnse boetes op mijn naam staan. De eerste bon die ik kreeg uitgeschreven was tijdens een tochtje naar Potsdam. Ik had toen een maandkaart voor het OV die enkel geldig was in zones A en B. Ik was even vergeten een verlengkaartje voor € 1,60 te kopen. En dat is dan € 40,- mevrouw! Mijn tweede boete kreeg ik voor het rijden door rood licht met de fiets. Het eerste stoplicht achter de Warschauer Brücke richting Friedrichshain is een geliefd door-rood-rijd-stoplicht aangezien hier bijna nooit iemand oversteekt. De politie heeft die avond flink dus geïncasseerd. € 120,- van mijn bankrekening afgeschreven. Auw!

7. Toen ik in Berlijn studeerde, woonde ik vlak langs het Grunewald. Mijn huisgenoten vertelden regelmatig anekdotes over zwijnenfamilies die door de wijk liepen. Jahoor! Daar trap ik dus mooi niet in! Totdat ik het geknor onder mijn raam hoorde. Het was dus toch waar… Daarna ben ik ze nog regelmatig tegen gekomen bij S-Bahnhof Messe Süd en in het Grunewald.

Wie jarig is… trakteert!

Ik wil jullie bedanken voor het bezoeken, lezen en aanbevelen van mijn blog. Zonder jullie was het niet half zo leuk om te bloggen! Daarom dacht ik dat het leuk zou zijn een paar cadeautjes voor jullie te kopen en daaruit twee Berlijnpakketjes samen te stellen. Het volgende heb ik geshopt:

  1. Boekenpakket met ‘111 places in Berlin that you shouldn’t miss’ en ‘1055 Berlin’ met historische foto’s uit Prenzlauer Berg
  2. Huispakket met een poster van Alexanderplatz, een ontbijtplankje en 2 Berlin WelcomeCards

IMG_4560.JPG

Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is een reactie achterlaten op dit artikel met een geldig e-mailadres. Maakt niet uit wat! Feedback voor mijn blog. Vragen aan mij. Jouw mooiste Berlijnherinnering. Iets grappigs wat je hebt meegemaakt in Berlijn. Wanneer je voor het eerst in Berlijn was. Jouw Berlijntips aan mij. Ga helemaal los! De twee leukste reacties winnen.

De pakketjes zijn inmiddels op weg naar de winnaars. Daniel en Margot (en de rest natuurlijk ook), bedankt voor jullie reacties!

Nogmaals… BEDANKT!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This