Abby is een in 2009 opgerichte Duitse alternatieve band uit Berlijn. Hun muzikale stijl wordt vooral beïnvloed door de  jaren ’70, de hedendaagse electronische muziek en klassieke muziek.  Hun nummers gaan over het leven van een jonge vrouw genaamd Abby, een vriendin van een van de bandleden.

Hun nieuwste album “Friends & Enemies” ligt alweer een tijdje in de verkoop maar ik ben voor het eerst met deze band in aanraking gekomen via de onlangs uitgebrachte single  “Monsters”. Het nummer vertelt het verhaal van Abby, een geïsoleerd meisje die is ondergedompeld in de wereld van haar eigen onrust en paranoia, waar de lijn tussen realiteit en nachtmerrie steeds vager wordt. Een mooi nummer met een misschien nog wel mooiere videoclip:

Smaakt naar meer? Dan kunnen jullie Abby live zien op 30 april in de Volksbühne in Berlijn. Helaas zijn er momenteel geen concerten in Nederland gepland.

Benieuwd naar meer muziek uit Berlijn? Check dan mijn playlist op Spotify.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Evenementen Om te doen Nieuws & Updates Om te weten Muziek
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This