Ijs, ik houd ervan! En in Berlijn kun je veel ijs krijgen. Mijn favoriete tentje zit in Kreuzberg, in de Falkensteinstrasse #7 om precies te zijn.

De zelfgemaakte wafels zijn om te smullen en de velen soorten zelfgemaakt ijs maken een bezoekje aan Aldemir elke keer weer een waar feest! Dit is de perfecte plek om eens andere smaakjes te nemen dan het eeuwige chocola-, en aardbeienijs. Mijn favoriete smaken zijn kers&yoghurt, kastanje, oma’s appeltaart, chocolade&chili en honing&sesam. De prijs is oke voor wat je krijgt, een bolletje kost 0,90 € en een goedgevulde wafel kost 4,50 € (stand april 2009).

Aldemir in Kreuzberg, altijd druk!

Je kunt bij Aldemir ook overheerlijke verse pizza krijgen (tegenover de ijsstand), milkshakes en ook de koffie is bovengemiddeld goed te drinken. Het enige nadeel wat deze geweldige ijstent met zich meebrengt zijn de lange wachttijden in de zomer. Genoeg tijd om na te denken over welke smaak ijs je wilt nemen, wel handig voor de besluiteloze types (zoals ik). Gelukkig zijn daar de vriendelijk lachende meisjes die je adviseren waar nodig.

Aldemir.
Falckensteinstraße 7, 10997 Berlin, 030 6118368.
Maandag-zondag (maart-september): 10:00 – 24:00
Prijzen: bolletje ijs 0,90€, beker 4,90€ (3 bolletjes met fruit), milkshake 2,90€, ijskoffie 2,90€, koffie 1,20€, cappuccino 1,50€, latte 1,80€.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This