Duitsers geliefd:

In de reisgids van de telegraaf stond vandaag een artikel over Duitsland, het Duitse volk zou het meest geliefd zijn bij buitenlanders. Dit komt voort uit een onderzoek van de BBC, waar wereldwijd 17.000 mensen aan hebben deelgenomen. Duitsland bleek vooral in trek te zijn bij zuid Europeanen; Spanjaarden, Italianen en Portugezen zijn erg te spreken over Bratwurstland. Turken en Egyptenaren zijn echter minder te spreken over onze oosterburen. Naar mijn idee hebben ook veel Nederlanders, ten onrechte, een verkeerd beeld over onze Duitse buren. Kijk alleen maar eens naar de reacties op het artikel in de Telegraaf, natuurlijk komen clichés als de WO2 weer naar boven, dit zegt echter vrij weinig over de gastvrijheid en de behulpzaamheid van Duitse (jongeren) op dit moment. Japan kwam trouwens als tweede uit de test.

Nou, ik ben het wél helemaal met de uitslag eens, eigenlijk kan ik nog geen volk bedenken wat ik behulpzamer en aardiger vind dan Duitsers. In de tijd dat ik in Duitsland heb gewoond heb ik me altijd op mijn gemak gevoeld en Duitsers zijn gewoon erg aardig. Ook toen mijn Duits nog niet optimaal was hebben ze altijd geduld en zijn ze altijd erg gevleid als je probeert in hun taal te spreken (dat hoef je van Spanjaarden niet te verwachten). Het leukste was nog toen ik net in Berlijn kwam wonen en ik ging eten bij een typisch Duits restaurant, ik vertelde de ober dat ik net in Berlijn was aangekomen en hij heeft me voorzien van allerlei informatie, en zelfs een kaart van Berlijn en een metrokaart.

Berlijners gelukkig:

Berlijn kwam ook nog eens goed uit de bus, hier wonen namelijk de meest gelukkige mensen. Logisch, hoe kun je ongelukkig zijn als je woont in Berlijn, de mooiste, groenste en gezelligste stad die ik ken (eerlijk toegeven, ik heb nog niet heel veel steden gezien, maar toch). Het grappigste is, dit wordt ook aangehaald in het artikel, dat er wel veel “armoede” is in Berlijn, de gemeente heeft schulden en ook zijn er veel werklozen en daklozen (werkloosheidspercentage lag vorig jaar rond de 14%). 50 % van de Berlijners hechten ook maar veel waarde aan een hoog inkomen, in Londen is dit wel 90%!

De slogan van burgemeester Klaus Wowereit is helemaal op zijn plaats “Berlijn is arm maar sexy“. Helemaal mee eens!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This