Het aantal streetfood markten in Berlijn groeit en groeit. Een ontwikkeling die mij zeer gelukkig stemt! Een van de nieuwste aanwinsten in het rijtje is de Auf Achse markt in Prenzlauer Berg. Men neme een voormalig bierbrouwerijterrein, een stel caravans waar lekkere hapjes worden bereid en je food markt is geboren! Het leuke van zulke markten vind ik dat er gerechten uit alle windstreken worden verkocht. En omdat de hapjes meestal redelijk klein zijn, kun je van alles wat uitproberen. Daar zeg ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen!

20150628 - DSCF0170- BerlijnBlog Street Food auf Achse

Wat mij betreft zijn er drie redenen waarom een bezoekje aan de Auf Achse de moeite waard is. Ten eerste is de Kulturbrauerei de perfecte plek voor een markt. Veel industriële details zijn goed bewaard gebleven en dat maakt het een mooie locatie om te zien. Wist je trouwens dat de geschiedenis van de Kulturbrauerei terug gaat naar het jaar 1842? Toen was het een van de meest succesvolle bierbrouwerijen van alle 41 bierbrouwers in Berlijn en waren ze goed voor zo’n 1/7 deel van de Berlijnse bierproductie. Sinds 1967 wordt er al geen bier meer gebrouwen aan de Schönhauser Allee en is het een van de best bewaarde industrieterreinen uit de 19e eeuw. Bovendien is het binnenhof geheel vrij van verkeer én buiten is er veel zitruimte. In de zomer plof je in een strandstoel, in de winter kun je jezelf opwarmen bij een warmtepaal. Wat wil je nog meer? Het viel me wel op dat telkens vrij rustig was toen ik er was. Dat is aan de ene kant een voordeel. Aan de andere kant vond ik het wat minder knus dan bijvoorbeeld de Village Market, Bite Club of Street Food Thursday. Ook omdat de markt maar tot 19:00 duurt, is het geen plek om de hele avond gezellig rond te hangen. Klein beetje een gemiste kans…

20150118 - P1100426- BerlijnBlog Street Food auf Achse

Omdat de markt (in de zomer) elke zondag in Prenzlauer Berg plaatsvindt, past een bezoekje wel helemaal in mijn plaatje van de perfecte zondag. Lekker over de vlooienmarkt op Arkonaplatz struinen, en beetje rondhangen of karaokezingen in het Mauerpark en daarna (of tussendoor) een lekkere snack halen op de markt. Hoewel je in het Mauerpark ook veel lekkere snacks kunt krijgen, is het aanbod bij Auf Achse toch nét iets veelzijdiger. Zo’n 20 verschillende kraampjes verkopen o.a. burgers met wild vlees, smoothies, empanadas, bruchetta’s, sandwiches met zalm, Indiase wraps, schnitzels, dim sum en vegane worstjes. Ook spotte ik specialiteiten uit Polen, Mongolië en Kroatië. Het aanbod verschilt telkens weer maar ik kan je een ding verzekeren: hier vind je altijd wel voor ieder wat wils! Gezond, ongezond, vlees, vegan, warm, koud. Nou ja, ga zelf maar een kijkje nemen ;-).

20150118 - P1100430- BerlijnBlog Street Food auf Achse

Samenvattend: de Kulturbrauerei is een prachtig terrein, Auf Achse is uitstekend te combineren met mijn zondagse lievelingsprogramma en het aanbod aan eten is goed en veelzijdig. Leuk om een keer mee te pakken dus! Ben jij al eens op de Auf Achse markt geweest? Of bezoek je liever een van de andere streetfood markten in Berlijn?

20150628 - DSCF0172- BerlijnBlog Street Food auf Achse

20150118 - P1100429- BerlijnBlog Street Food auf Achse

20150628 - DSCF0171- BerlijnBlog Street Food auf Achse

20150118 - P1100420- BerlijnBlog Street Food auf Achse

Auf Achse
Adres: Kulturbrauerei, Schönhauser Allee 36
OV: U2 Eberswalder Straße
Wanneer: zondag van 11:00 tot 19:00 (in de zomer elke zondag, in de winter om de zondag)
Entree: gratis
www.streetfoodaufachse.de

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This