Aufsturz staat voor veel bier (meer dan 100 verschillende soorten) en voor veel whiskey (meer dan 40 verschillende soorten). Dit gezellige tentje is altijd druk bezocht en vol met mensen die verschillende soorten bier testen. De keuze is echter niet eenvoudig want er is zoveel, gerookt bier, mexicaans bier, donker bier. Gelukkig is het personeel geduldig en vriendelijk en is de 6-pagina’s-tellende-bierkaart opgesplitst in brouwmethoden en herkomst. Een goede bodem bieden aan al die alcohol is noodzakelijk en gelukkig kun je dit ook doen in deze pub, nachos of chicken wings zijn erg lekker. Een eenvoudige menukaart voorziet in grote honger maar biedt verder geen hoogstaande culinaire hapjes. Deze pub is dus alleen geschikt voor de bier-, en whiskeyliefhebber.

Het interieur van de pub is simpel maar gezellig. Sinds 1994 vinden er in Aufsturz ook regelmatig exposities of tentoonstellingen plaats van schilderijen, foto’s en beelden. Daarnaast is er ook een kleine clubruimte waar regelmatig concerten plaats vinden. Elke vrijdag en zondag treden er lokale bandjes op, vaak jazz, pop of rockmuziek. Vooral in de weekenden raad ik aan om op tijd te komen, hoe later je komt hoe kleiner de kans op een zitplekje.

Je vindt de Aufsturz in de Oranienburger Strasse, hier vind je nog veel andere lounges, cocktailbars en restaurantjes. Hoewel het hier enigszins toeristisch is, is het er wel bijna altijd gezellig en is er altijd wat te doen! Je kunt uitstappen bij S-bahnhof Oranienburger Strasse en dan vindt je de Aufsturz om de hoek.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This