Vanaf het Park Inn hotel op Alexanderplatz, één van de hoogste gebouwen van de stad, kun je aan “Base-Flying” doen. Wat dat inhoudt? Dat je in horizontale houding vanaf een platform op 125 meter hoogte afspringt. De kabel is hierbij bevestigd aan je rug (of op je buik voor de echte waaghalzen) waardoor je met je gezicht richting de grond naar beneden valt. Hierin verschilt Base-Flying van bungeejumpen waarbij je vastgeknoopt zit aan je voeten en dus met je hoofd naar beneden hangt. Het idee is heel cool, want je jumpt met een gecontroleerde snelheid van 90 km/h straalrecht langs een gebouw naar beneden (dit zijn zo’n 39 verdiepingen per seconde!) waar je wordt opgevangen door het team van Jochen Schweizer. 10 meter voor de aanraking met de bodem treedt het remsysteem in werking dat ervoor zorgt dat je gecontroleerd neerkomt, in plaats van dat je nog een aantal keer stuitert zoals dat bij bungeejumpen het geval is. Hoewel je vanaf het Park Inn hotel een prachtig uitzicht hebt over de stad, zul je daar tijdens de sprong niet echt lang van kunnen genieten. Gelukkig kun je voor je de sprong gaat wagen nog even genieten van het uitzicht vanaf het terras op de 39e verdieping. De sprong zelf duurt maar 8 seconden, dat is dus voorbij voor je er erg in hebt. Wel sta je voor de sprong, op het platform, even oog-in-oog met de Fernsehturm welke aan de andere kant van Alexanderplatz staat. Ook Tempelhof is vanaf het terras duidelijk zichtbaar.

Mijn ervaring

Onlangs heb ik zelf ook de sprong gewaagd. Hoewel ik dit sinds het in Berlijn wordt aangeboden altijd al een keer heb willen doen, twijfelde ik toch wel even op het moment dat ik in mijn tuigje de brug overliep. Je loopt naar de rand toe, wordt in de juiste richting gehangen en je kunt niet meer terug. Je hangt in je tuigje op 125 meter hoogte en zodra er op de knop wordt gedrukt wordt je in de afgrond gestort. Ik kan je vertellen, WAT EEN ERVARING! Dit is toch wel iets unieks, het gevoel dat je zo van een gebouw naar beneden springt. Het gevoel geen enkele weerstand te voelen is nogal onnatuurlijk en het feit dat ik geen invloed uit kon oefenen op de snelheid zorgde voor een enorme adrenalineshot. Zo zie je Berlijn niet iedere dag!

Hier het filmpje van mijn sprong (ik waarschuw vast voor hyper gedrag en gegil, het is de spanning..)

(meer filmpjes).

Kosten en overige info

Het evenementenbureau Jochen Schweizer uit München is de eerste die Base_Flying aanbiedt in Europa. Hiervoor hebben ze het grootste hotel in Berlijn uitgekozen, het Park Inn hotel. De evenementen kunnen los of in combinatie met een hotelovernachting worden geboekt. De losse prijs voor een sprong varieert van €49 (Early Bird Ticket) tot €79 (regulier ticket) per persoon. Studenten hebben mazzel, die kunnen voor €39 de vliegervaring wagen (gebruik de code studi-angst-lust bij online bestellen) De tickets kun je op de website www.base-flying.de vinden. Base-Flying vindt iedere zaterdag en zondag plaats.

base flying 1

base flying 4

base flying 2

base flying 3

base flying 5

base-flying-2

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This