Onlangs heb ik weer een hoteltest gedaan in Berlijn, in “Bearinn Apartments” dit keer. Dit hostel is gelegen in Neukölln en is gehuisvest in een 19e eeuws pand, lees: hoge plafons en grote ramen. Het leuke aan dit pand is dat het buiten de drukte en het toeristische centrum van Berlijn ligt en dat je daardoor echt het gevoel hebt deel uit te maken van Berlijn zelf. Bovendien heeft dit complex maar 14 kamers wat de sfeer echt persoonlijk maakt, daarnaast heb je hebt een keuken tot je beschikking waar je koffie en thee kunt maken en spul kunt opwarmen. Voor de reiziger met een beperkt budget is Bearinn Apartments zeker een aanrader!

De eigenaresse spreekt ook Nederlands, schattig en voor sommige mensen wellicht erg praktisch.

De gang waaraan onze kamer was gelegen. Met grote spiegel gelukkig, want deze miste op onze slaapkamer.

Locatie

Neukölln is hip en booming. Bearinn Apartments liggen net buiten het drukke stukje Neukölln wat momenteel erg in opkomst is (zo rond Rathaus Neukölln is het momenteel erg hip). Het voordeel is dat je er wel dichtbij in de buurt zit en dat je een prima uitgangspunt hebt waarvandaan je Neukölln beter kan leren kennen. Ons vereiste was een accommodatie bij Tempelhof in de buurt, en dat is met Bearinn zeker gelukt. De straat zelf, de Bürgestrasse, is rustig. Er liggen meerdere appartementen en er zit een bakkertje tegenover het hostel waar je ontbijt kunt scoren.

Als je met de auto naar Berlijn komt dan zit je gebakken, Bearinn Apartments liggen vlakbij een afslag van de Berlijnse ring A100. Ook voor mensen die met de trein komen is het hostel makkelijk te bereiken, er zit een metrostation om de hoek (U-bahnhof Grenzallee). Bovendien is Bearinn niet ver van de luchthaven Schönefeld verwijderd.

De gedeelde badkamer zit op de tweede etage. Even klimmen dus voor een douche!

Faciliteiten

Bearinn Apartments is een goedkope plek om te overnachten en daar zijn ook de faciliteiten naar. Beknopt maar voldoende. Het gebrek aan internet viel mij zwaar, wel zijn er veel FON netwerken in de buurt (account vereist). De gedeelde douches waren spik en span schoon en er is voldoende ruimte in de badkamer. Wel is het even een stukje wandelen naar het toilet die voor ons een verdieping boven onze kamer zat, lastig.

Een leuke bijkomstigheid van het complex is dat je kunt hier ook fietsen kunt huren. Berlijn is een prima fietsstad, zeker in het oostelijk deel van de stad. Prima idee dus om op een mooie dag een fiets te huren.

Het keukentje met een magnetron, wasmachine, kluisjes en meer.

De kamers

Klein, licht, schattig kamertje. Heel hoog plafond wat gelijk een stijlvolle uitstraling geeft. Bedden niet van topkwaliteit (maar dat oordeel heb ik eigenlijk altijd bij hostels, ben erg gehecht aan mijn eigen matras). Kast voor de spullen, tafeltje, stoel en maar 1 stopcontact (!!). Voor ons (met onze 2 telefoons, iPad, fotocamera’s en stijltang) iewat weinig. Gelukkig zitten er op de gang ook stopcontacten waar wij gretig gebruik van hebben gemaakt :-).

Stroom tappen op de gang.

Eindoordeel

Voor de prijs mag je zeker niet klagen. Iewat uit het centrum van Berlijn gelegen maar een knus en rustig appartement. Voldoende voorzieningen en een mooi klassiek pand. Gelegen in Neukölln in een typisch Berlijns Altbau-woonhuis. Nadelen waren voornamelijk de dunne matrassen en het gebrek aan voldoende stopcontacten in de kamers.

Boeken kan voor €40 per nacht (2 personen) op Booking.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This