Als je op zoek bent naar een typische Berlijnse zondagmiddagbesteding dan zul je richting Mauerpark in Prenzlauer Berg moeten, en dan in het speciaal richting de Bearpit Karaoke. In je bed blijven liggen op zondag is absoluut not-done, de karaoke in het Mauerpark jaagt zelfs de meest heftige kater weg. Typische karaoke-angst, ingestudeerde choreografieën en goede zangers passeren de revue in het oude amphitheater langs de restanten van de Berlijnse Muur.

Mauerpark in Prenzlauer Berg

Bearpit Karaoke in het Mauerpark

Joe’s Bearpit Karaoke

Zondagmiddag rond 15:00, Mauerpark, een grote menigte mensen in een klein openbaar amphitheater. We hebben het over de Bearpit Karaoke, waar het eigenlijk helemaal niet om zangkwaliteiten draait. Het gaat om de sfeer, de act en de samenhorigheid. Geen norse jury, geen sjagrijnige uitsmeiter, genieten pur sang. Bij vlagen gaat het publiek joelend uit zijn dak als er een persoon ineens wel blijkt te kunnen zingen of wanneer er een spetterende of langwekkende act wordt neer gezet.

Onder een fleurige paraplu bij de karaokefiets vind je Joe, de Ierse organisator van het (praktisch) wekelijkse karaokefestijn dat elke zondag bij mooi weer plaats vindt. Hij wil geen geld verdienen met de shows (doneren kan natuurlijk wel!), alleen gezelligheid, en dat kan hij krijgen! Met zijn computer en versterker biedt hij een ruime selectie aan muziek. Van Michael Jackson, tot Pussycat Dolls of David Bowie. Staat jouw favoriete nummertje er niet bij? Dan kun je altijd een USB-stick meenemen. De muziek wordt moedwillig voorgedragen door latina’s, rockers en andere Berlijners en toeristen. Het moge duidelijk zijn, er komt altijd een bont gezelschap op de karaoke af. En dat is precies wat de Bearpit Karaoke zo typisch “Berlijns” maakt. Als je komt, laat je dan verrassen door alle zelfgemaakte hapjes die mensen meebrengen en verkopen, menig man verdient hier door het verkopen van bier. Als je je zondagmiddag iets spannender wilt doorbrengen kun je natuurlijk ook zelf het podium betreden en je zang- en showtalent tonen aan ongeveer 2.000 man publiek.

Drankvoorziening aanwezig.

Herken Joe aan zijn kleurige parasol en witte Macbook.

Wat inspiratie:

Meer info: Bearpit website.
Meer inspiratie: YouYube channel.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This