Deze lente hebben we wat betreft het weer nog niks te klagen gehad: ook in Berlijn geniet men de afgelopen paar dagen van een strakblauwe lucht en hemelse temperaturen. Hoog tijd voor de Berlijners om het strandlaken van zolder te halen en het water op te zoeken! Zon, zee en strand! Bij deze woorden denk je misschien niet direct aan een vakantie in Berlijn. Toch heeft de stad het allemaal te bieden! In het zuidwesten van de stad ligt namelijk de Großer Wannsee. Een meer met een oppervlakte van ruim 2,5 km² gelegen in het Grünewald. Bij mooi weer een paradijs op aarde, en daarom één van de favoriete relax-oorden van de Berlijnse bevolking. Rondom het meer zijn tal van strandjes en grasweides waar het goed vertoefen is. De Wannsee is prima te bereiken met de auto, alleen het aantal parkeergelegenheden laat vooral in het weekend nog te wensen over. Daarom is het aan te raden lekker met het OV te reizen. Let wel op waar je je naar toe laat vervoeren, er zijn zowel stranden waar je gratis je handdoekje mag uitspreiden als gebieden waar je alleen betaald mag zonnen.

Wannsee-strandbad


Een stuk kust (1,3 km) ingericht als ‘strand’ zoals de meesten van ons zich waarschijnlijk een strand voorstellen: wit zand, strandstoelen en een gezellige menigte zonneaanbidders. Het Strandbad Wannsee bestaat als sinds 1907, en heeft de afgelopen 50 jaar te kampen gehad met verval. Er wordt sinds enkele jaren getracht de monumentale strandhuizen op te knappen maar wegens geldgebrek is de verbouwing pas recentelijk van de grond gekomen. Er wordt nu druk gerestaureerd en gebouwd aan nieuwe voorzieningen. Het strand is ondertussen gewoon geopend voor het publiek en er zijn faciliteiten als sanitair, roeiboten, waterfietsen, strandstoelen, restaurants en cafés.

Adres

Wannseebadweg 25 (S1, S7 halte Nikolassee)

Openingstijden

1 mei – 15 juli 2009
ma – vr      10:00 – 19:00 uur
weekend    08:00 – 20:00 uur
16 juli – 30 augustus
ma – vr      09:00 – 20:00 uur
weekend    08:00 – 21:00 uur
31 augustus – 26 september
ma – zo     10:00 – 19:00 uur

Toegangsprijzen

Dagkaart volwassene     4 euro
Kinderen <15                 2,50 euro

Snak je naar een beetje rust en vrede na alle hectiek van de grote stad? Wil je je parasol in een dunner bevolkt en bovendien gratis stukje strand planten? Dan zit je goed aan Grosse Steinlanke! Dit gebied wordt gekenmerkt door veel bos en gras, met hier en daar een stukje zandstrand. Het herkenningspunt is de Grunewaldturm. Hier bevindt zich ook een restaurantje (incl. toiletten) en een worst- en ijsverkoper in het weekend. Dit gebied is eveneens populair bij wandelaars en wielrenners.

Vanuit de stad met het OV

Neem de S1 (vanuit de stad) of de S7 (vanaf Westkreu

z) richting Postdam. Uitstappen bij station Wannsee. Vanuit daar kun je met bus 218 richting Pfaueninsel het bos in naar de stranden (halte Große Steinlanke/Großes Fenster). Met een beetje mazzel zit je dan in één van de historische bussen van de BVG. Je kunt er ook voor kiezen om de S-Bahn te vermijden en direct vanuit de stad in de bus te stappen. Hier vind je de opstapplaatsen, route en meer informatie over bus 218.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This