Vandaag vijf jaar geleden is dit blog geboren, hiep hiep hoera! Dat ik alweer vijf jaar aan het bloggen ben… ik kan het me moeilijk voorstellen. Wat is de tijd snel gegaan! In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd van het bloggen en heb ik ook sterk het gevoel dat ik ben gegroeid: ik vind de artikelen beter geworden, de foto’s zijn beter geworden en ik heb zelf wat meer structuur gevonden. Vandaag blik ik even terug op hoe ik ben begonnen en wat ik nog met mijn blog wil bereiken in de toekomst. Lees mee!

Hoe ik begon met bloggen

Het begon allemaal toen ik als student begon te werken bij een online marketing bedrijf. Begin 2007 ben ik het online wereldje van start-ups en online marketing ingerold. Bijzonder interessant vond ik het allemaal!

Omdat ik wel eens benieuwd was wat dat allemaal inhield, zo’n domeinnaam registreren, hosting en een website onderhouden heb ik besloten om me er zelf ook maar eens mee bezig te gaan houden. Zodat ik me wat beter zou kunnen inleven in de wensen en routines van onze klanten en om er natuurlijk van te kunnen leren. Een onderwerp voor mijn eerste website was natuurlijk makkelijk bedacht. Mijn blog zou over Berlijn gaan! Vijf jaar geleden kwam ik net terug uit Berlijn na er een jaar te hebben gestudeerd en stage te hebben gelopen. Zo ontdekte ik gaandeweg ook dat ik het ontzettend leuk vond om te schrijven en om mensen te helpen met vragen over Berlijn. Mijn nieuwste passie fotograferen heb ik ook een beetje aan mijn blog te danken. De onderstaande foto is één van de eerste (gelukte) foto’s die ik met mijn geliefde Canon maakte op de Warschauer Brücke.

De afgelopen jaren heb ik ook veel andere websites en blogs opgezet, vooral om te testen. Maar alle andere onderwerpen (parfum, telefoons, de Spaanse taal) hebben me veel minder lang kunnen boeien dan Berlijn. Berlijn heeft gewoon een prikkelende uitwerking op me en nodigt nog altijd uit tot ontdekken.

De toekomst van Berlijn-Blog.NL

Ik ben ontzettend blij dat zoveel bezoekers hun weg naar mijn blog weten te vinden. Per maand zijn dat gemiddeld 50.000 Berlijngeïnteresseerden! Nog blijer ben ik dat ik zoveel positieve reacties krijg van bezoekers dat ze wat hebben aan mijn tips. Daar doe ik het allemaal voor en het motiveert ontzettend om met mijn blog door te gaan. Wat velen niet weten is dat ik naast mijn blog nog altijd in de online marketing werkzaam ben en dat mijn blog zijn status als uit de hand gelopen hobby nog niet echt is ontgroeid. Maar een leuke hobby, dat is het zeker!

Nu mijn blog vijf jaar bestaat wordt het wel eens tijd om na te gaan denken over de volgende stap. Ik wil graag een nieuw design voor het blog met een frissere uitstraling en uitgebreidere functionaliteiten. Momenteel ben ik bezig met het verzamelen van ideeën: een mobiele website, de artikelen voorzien van GPS-informatie en een betere navigatie van de website zijn plannen die hoog op mijn lijstje staan. Het liefst gepaard met een nieuw design. Mochten jullie ideeën hebben voor een design of de opbouw voor de website, laat het me dan weten!

Op het gebied van content probeer ik een balans te vinden tussen persoonlijke tips, weetjes over de geschiedenis en evenementen. Het liefst allemaal voorzien van een mooi stel foto’s of een video. De beeldkwaliteit probeer ik te verhogen en ben daarom in de weekenden vaak op pad met mijn vriend: de Canon 500D en mijn twee objectieven (de Sigma 17-70mm en de Canon 50mm 1.8). Momenteel ben ik op zoek naar een derde objectief, het liefst eentje met een vaste brandpuntafstand van ongeveer 20mm of 28mm. Zijn er onderwerpen waar jullie meer of juist minder over willen lezen? Laat het me dan weten! Natuurlijk besteed ik vooral aandacht aan onderwerpen die mij zelf interesseren, maar een frisse kijk kan natuurlijk nooit kwaad!

Voor meer persoonlijke informatie kunnen jullie me natuurlijk volgen op Facebook en Twitter. Rest mij nu enkel nog:

Bedankt aan alle volgers en lezers van mijn blog. Zonder al jullie bezoeken had het schrijven toch een stuk minder leuk geweest!!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This