In Berlijn kun je elke dag wel weer nieuwe streetart vinden. Op de wanden zie je graffiti iconen zoals Little Lucy, bont gekleurde collages en enorme figuren met handboeien om. Elke kleine hoek wordt met liefde door straatartiesten versierd, weinig steegjes of grote muren worden overgeslagen. En juist omdat er zoveel graffiti is, met zoveel verschillende achtergrondverhalen en artiesten is er nu een graffit gids voor Berlijn. De Urban Art Guide van Adidas. Hier vind je alle informatie over de mooiste graffiti werken en hoe je er komt. Adidas navigeert je door de stad.
Als je de Urban Art Guide downloadt kun je een gallerij met foto’s bekijken. Van elk graffitistuk kun je meerdere foto’s bekijken vanuit verschillende perspectieven. Zit er iets tussen wat je tof vindt? Dan kun je meer lezen over de kunstenaar en het verhaal achter het kunstwerk. Dan kun je overwegen om het graffitistuk in levende lijve te aanschouwen door je erheen te laten navigeren door de gids. Daarnaast is er de mogelijkheid om berichten bij foto’s achter te laten, deze te waarderen met een puntensysteem en graffitistukken aan te bevelen aan vrienden.

Omdat graffiti soms net is als sneeuw en ijs (het komt en het verdwijnt), is de gids interactief en wordt constant bijgewerkt. Vind je een kunstwerk wat niet meer bestaat? Dan kun je een commentaar achterlaten met de mededeling dat het stuk niet meer bestaat of een actuele versie uploaden. Natuurlijk kun je ook nieuw ontdekte stukken aan de gids toevoegen. Je mobiel (iphone) kan zich automatisch synchroniseren met actuele versies.

Interesse? Je kunt de applicatie downloaden op www.urbanartguide.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This