Toch besloten om lekker met het autootje naar Berlijn te rijden? Dan heb je de veiligste bestemming uitgekozen in Europa, want wat blijkt nou uit onderzoek van de ETSC (European Transport Safety Council)? De autowegen van Berlijn zijn het veiligst van alle Europese hoofdsteden.

Op de Berlijnse wegen sterven gemiddeld minder mensen dan in andere Europese steden. Het klinkt niet zo gezellig maar met 1,64 doden per 100.000 inwoners heeft Berlijn gemiddeld de minste dodelijke verkeersongevallen. Dit gemiddelde ligt zelfs nog onder Parijs en Helsinki, de glorieuze winnaars van vorig jaar. In Parijs lag het aantal dit jaar op 1,70 en in Helsinki op 1,93.

Waar je je beter niet kunt begeven met je auto is Ljubljana (hoofdstad Slovenië), waar vorig jaar 12,98 mensen van de 100.000 verongelukten in het verkeer. Ook het Letse Riga (9,69), Bratislava (6,57) en Warschau (6,45) kwamen niet zo best uit de test rollen. De hoofdstad van Malta, Valletta, was de enige stad die geen één inwoner is verloren aan roekeloos gedrag op de weg. De stad heeft dan ook slechts 6300 inwoners. 

Waar je wel even aan moet denken als je vol blijheid in je kar over de Autobahn naar Berlijn scheurt is dat je in het centrum van de stad (binnen de ringbahn) een milieusticker nodig hebt, zonder deze sticker komje het centrum met je auto namelijk niet eens in.

Verder zijn de wegen in Berlijn goed begaanbaar, met alle ruimte, breedte en overzichtelijkheid verbaast het me eigenlijk niet dat Berlijn als veiligste stad uit de test is gekomen. Maar, wel netjes blijven rijden want jij wil natuurlijk niet net die ene zijn die het hem wel het leven kost!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This