Een kijkje in mijn dagelijks leven in Berlijn? Dat vind je op mijn Instagram-, Pinterest-, Twitter– of Facebookaccount. Daar plaats ik regelmatig plaatjes, tips, aanraders en hersenspinsels die net even te beknopt zijn voor een artikel op mijn blog. Maarrr, wat nou als ik af en toe eens een update plaats op mijn blog met een verzameling foto´s, snapshots en plaatjes uit Berlijn? Als jullie dit interessant vinden kan ik dit met regelmaat doen.

Ready? Set? Go! Hier komt een overload aan Berlijnvisuals.

Met vlagen komt de zomer even voorbij in Berlijn. En wat is er dan fijner om na het werk nog even te genieten van de prikkelende avondzon en het nooit vervelende uitzicht op Berlijns mooiste brug: de Oberbaumbrücke.

Sternburg staat ook wel bekend als “Obdachlosenbier” omdat het meestal het goedkoopste biermerk in de schappen is. De meeste normale mensen met een dak boven hun hoofd willen er niet mee gezien worden. Toch moet ik eerlijk bekennen dat Sterni´s Radler me toch het beste smaakt. En check de weerspiegeling van de zon…

Het contrast tussen de uitstraling van dit gebouw en de sfeer die er hangt is enorm. Een prachtig gebouw, mooi stukje moderne bouwkunst. Maar er is geen klap te beleven afgezien van mijn favoriete OV bioscoop de CineStar.

Ook op Potsdamer Platz te vinden is de Bahntower. Het 103 meter en 26 etages tellende kantoorgebouw van de Deutsche Bahn.

In zijn volle glorie: de Bahntower.

In Friedrichshain is waar ik me thuis voel. Ik hou van de afwisseling van statige panden die reeds zijn gerenoveerd en oude panden waar de geschiedenissporen nog duidelijk te zien zijn.

Bij vlagen heb ik ontzettende heimwee. Naar vrienden en familie in het Hollandse. Daarom des te fijner als je beste vriendinnen langs komen in Berlijn! En de Berlijnse parken zijn uitermate geschikt voor bijkletsen onder het genot van een Berliner Weiße mit Schuss.

In dit weekendje ben ik zo verslaafd geraakt aan Songpoppen dat ik zelfs in de U-Bahn even moest spelen.

De Boxhagener Platz ken ik bijna op mijn duimpje, zaterdags kom ik er graag om verse producten in te kopen op de Wochenmarkt. Je vindt er heerlijke tapanades, pesto´s, honing, kazen en andere verse producten. Nieuw in het rijtje was deze aanbieder van zelfgemaakt biologisch ijs (zonder kleur-, conserverings en smaakstoffen).

Ik ging voor de yoghurtframboosvariant. Damn, wat was dit lekker zeg! Liefhebbers van Frozen Yoghurt zijn hier ook vast wel voor te porren.

Fans van de Berlijnse zomer kennen dit plaatje ongetwijfeld. Gemaakt am Oststrand. Een fijne strandbar direct achter de East Side Gallery. Voormalig niemandslandterrein en nu een prachtige plek om van de avondzon, een steenovenpizza en een biertje te genieten.

East Side Gallery.

Onlangs hebben we op mijn werk een evenement georganiseerd voor fashionbloggers. Overdag waren er o.a. workshops waarbij ik mijn eerste presentatie in het Duits heb gegeven voor een grote groep, spannend maar ontzettend leuk om te doen! Aan het einde van de dag was er een fotoshooting met Damian Hirschberg, een Berlijnse fashion designer die dit jaar met zijn eerste collectie aanwezig was op de Berlin Fashion Week.

Naast het kantoor waar ik werk staat het Nhow hotel, ik vind het vooral van buiten een prachtig gebouw om te zien. Ik sta hier onder de zwevende suite die zijn schaduw achterlaat aan de Spreespeicher.

Daar is ie weer: Boxhagener Platz. Hier kun je toch wel de typische Berlijnse sfeer snuiven. Vind het altijd leuk om te zien hoe punkers, jonge gezinnetjes en studenten hier gemoedelijk naast elkaar zitten. Rondom het plein staan een aantal prachtig gerenoveerde appartementen.

Wat ik nou toch bij de Lidl vond! Stroopwafels :D.

Für den Mann. Für die Frau.

Leuk stukje streetart vind ik dit altijd, de lijnen van het pand zijn doorgetrokken op de haakse muur daarnaast. Je vindt het in de Warschauer Straße, aan de Frankfurter Tor kant.

Heb je zelf geen knusse woonkamer? Dan ga je toch gewoon kneuterig in een van de vele “Wohnzimmerbars” in Berlijn zitten. Instand cosyness. Dachkammer is een van mijn favorieten. Je vindt deze bar in de Simon-Dachstraße in Friedrichshain.

De ultieme ontspanning voor mij na een bezoek aan Nederland. Even zonder internet en telefoon genieten van de mooie lucht.

Toen ik een paar dagen in Nederland was ben ik op XO live geweest, een electronisch muziekfestival in Brabant. Paul Kalkbrenner himself had gave visuals van de Fernsehturm in zijn show. Nice!

Waar vroeger zondag vaak een suffe dag was, blijkt het tegendeel waar te zijn in Berlijn. Heerlijk om dan een van de vele open air parties te checken. Hier bijvoorbeeld in Lichtpark (naast Kater Holzig). Op Facebook vind je een handige pagina voor het vinden van actuele open airs.

En in Lichtpark heb je nog een leuk uitzicht ook. Met de tenen in het zand genieten van wat zondagse technobeats.

Onder het genot van een Club Mate, het lekkere equivalent van Red Bull.

Ik hou van het contrast van Berlijn. Hier op het terras van de Golf Lounge aan de Stralauer Allee.

Onlangs was ik bij de tijdelijke tentoonstelling van Helmut Newton in het museum voor fotografie naast station Zoologischer Garten.

In het Wrangelkiez (Kreuzberg) mijn favoriete tentje voor een snelle koffie en wat zoets. Passenger Espresso, Oppelner Straße 45.

Yeah, mijn nieuwe vriend! Sinds ik deze camera heb beleef ik nog meer plezier aan fotograferen. Een serie van mijn eerste foto´s vind je op Facebook. Gebruikte lenzen: de Sigma 17-70mm en de Canon 50mm 1.8.

Ook weer zo´n favoriet plekje voor het bekijken van de ondergaande avondzon. Wat geeft dat toch altijd een mooi effect op het spoor van de S-Bahn!

Na mijn illegale avontuur in het Spreepark was ik onlangs ook mee met de officiele tour door het Spreepark. Blijft een bizarre plek om te zijn en de tour was erg interessant.

Het jaarlijks terugkerende bierfestival vond ik een groot succes dit jaar. Veel kraampjes waren leuk aangekleed zoals bijvoorbeeld deze aanbieder van o.a. honingbier.

De regenboog!

Midden in de hectiek, drukte en viezigheid van Friedrichshain vind je het RAW Gelände. Of specifieker, de Biergarten op het RAW Gelände. Ik vind het altijd wonderbaarlijk hoe rustig je hier kunt zitten. Voor een kleine snack of een vrijelucht film kun je hier ook terecht.

Hmm, de beste bagels in town die ik tot nu toe heb gevonden. Bij Wahrhaft Nahrhaft vind je altijd een groot aanbod aan dagverse bagels met de lekkerste soorten beleg. Hier te zien een bagel met tonijnsalade en kappertjes en een bagel met gegrilde groenten en tomatentapenade. Vergezeld door een aardbei/rababer en framboos/passievrucht smoothie. SMULLEN!

Ik ben benieuwd wat jullie van dit soort artikelen vinden. Hij is iets langer geworden dan gepland (en dan heb ik er nog een heleboel foto´s uitgelaten ook..). Liebe Grüße, Marjolein.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This