Sorry voor de trouwe volgers, het is wat stil geweest op Berlijn-blog. Maar ik had een goede reden, ik ben namelijk een paar dagen in Madrid geweest. En ook daar kon Berlijn me niet los laten, er was namelijk een Berlijn tentoonstelling “el nuevo Berlín” (het nieuwe Berlijn) waar ik heen moest. Berlijn volgt me ;).

Er was een kleine expositie in het Museo de la Ciudad (stadsmuseum) in Madrid, een niet zo bekend museum vlakbij het park de Retiro. Madrid is overigens sinds 1988 partnerstad van Berlijn en heeft het museum ter beschikking gesteld voor deze tentoonstelling. De gemeente Berlijn heeft voor het materiaal gezorgd en ik ben eigenlijk benieuwd of ze met deze tentoonstelling ook naar andere (partner)steden trekken.

Het museum was gratis, zwaar bewaakt en niet zo groot. Er was veel basis informatie te vinden in het Duits, Engels en Spaans over Berlijn die zich met name richtte op nieuwere architectuur. Ook de Nederlandse Ambassade werd genoemd als architectisch hoogtepuntje. Verder informatie over Tempelhof, Hauptbahnhof, de vele bruggen en het metronetwerk van Berlijn. De tentoonstelling vindt nog plaats tot 30 november 2008.

Het was wel grappig om in een andere stad een tentoonstelling over Berlijn te bekijken, hoewel de informatie redelijk oppervlakkig bleef.

Als er een Madrid tentoonstelling is in Berlijn ben ik er in ieder geval ook bij. Dat is namelijk ook best een leuke stad!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This