Het zal niemand verwonderen. Berlijn is steeds geliefder in zowel binnen- als buitenland. De meeste bezoekers van deze veelzijdige stad komen uit eigen land, in juli van dit jaar reisden echter ook 170% meer buitenlandse bezoekers af naar Berlijn dan in het voorafgaande jaar.

Het bezoekersaantal loopt sterk op – in juli bezochten 703.700 reizigers de Duitse hoofdstad zo concludeerde het Landesamt für Statistik. Dit betekent een stijging van 6,7 % t.o.v. het jaar 2007.

Meer dan 430.000 van de bezoekers in juli 2008 waren afkomstig uit het binnenland, een toename van 5,3 %. Het aantal buitenlandse toeristen nam die maand met 8,8 % toe, wat neer komt op 270.000 Tourie’s. Een kwart van hen kwam uit Europa. Aanzienlijk gestegen bezoekersgroepen waren de Slovenen (+170 %), de IJslanders (+89 %) en de Polen (+60 %). Bij de bezoekers afkomstig uit landen buiten Europa, waren vooral het aantal reiziers uit Australië (+ 37 %), Israël (+34 %) en Canada (+32 %) sterk stijgende.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This