De cadeautjesmaand is weer aangebroken. En omdat een Berlijnfan verrassen met een origineel cadeau misschien nog niet zo makkelijk is als het lijkt, heb ik weer een lijstje gemaakt met cadeau’s die ik zelf in ieder geval graag zou ontvangen. Ze hebben een duidelijke link met Berlijn zonder al te kitsch te zijn. Vandaag deel ik met jullie: cadeauinspiratie met een Berlijnse twist voor Kerst 2014! Natuurlijk ook prima geschikt voor een verjaarag, of voor ‘zomaar’ – omdat het altijd leuk is om iemand te verrassen.

Matthias Heiderich – Spektrum Berlin

Heiderich maakt van Berlijn iets kleurrijks.

Het fotografiewerk van Matthias is zo simplistisch dat het subliem is. Hij weet Berlijn op foto vast te leggen op een manier zoals je het nog niet eerder hebt gezien. Het is kleurrijk, uniek en… ik vind het gewoon prachtig. Ik volg hem al een tijdje fanatiek op Facebook en ik wijdde ook al eens een artikel op mijn blog aan zijn creaties. Dat hij nu ook een boek heeft uitgebracht stemt mij gelukkig. Staat al op mijn verlanglijstje, natürlich.

Prijs: €29,-
Meer informatie: matthias-heiderich.de

berlijnsecadeau-matthias-heiderich

Pictofactum

Originele sierraden uit Berlijn.

Berlijn barst letterlijk van de creatieve en succesvolle designers. Op het moment is Pictofactum met haar geometrische sierraden favoriet bij mij. Deze Schmuck hangt regelmatig om mijn hals. De kubusvorm komt in haar oorbellen, kettingen en haar armbanden veelvuldig terug. Ook kleur, goud en natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor haar werk. Je vindt haar regelmatig op designkerstmarkten maar je kunt ook online bestellen.

Prijs: vanaf €35,-
Meer informatie: pictofactum.de

kerstcadeau-pictofactum

Berliner Winter

Appels alternatief van Glühwein.

In de wintermaanden drinken we natuurlijk drankjes die ons lekker opwarmen. Elke winter ben ik daarom weer blij als Berliner Winter, het ‘alternatief op de Glühwein’, weer in de schappen ligt. De drank is gemaakt van appels uit de Berlijnse omgeving en bevat een hoop lekkere kruiden. De drank kun je verkrijgen in verschillende (dranken)winkels in Berlijn. Er bestaat trouwens ook een zomervariant met limoen en wodka welke je als cocktail kunt drinken.

Meer informatie: berlinerwinter.de

berlijnsecadeau-berliner-winter

Een mooie (Berlijn)foto

Herinneringen voor aan de muur

Onze woning is een soort tentoonstelling van ons eigen werk, overal in huis hangen onze eigen foto’s aan de muur. Ik mag dan wel digitaal fotograferen, maar ik laat nog regelmatig foto’s afdrukken. Ook leuk om cadeau te doen! Ik vind het bijvoorbeeld leuk om een persoonlijke foto bij de kerstkaart te doen maar maak ook graag fotoboeken als cadeau. Mocht je nou een mooie Berlijnfoto hebben gezien op mijn blog die je graag zou willen laten afdrukken, laat het me dan even weten. Ik stuur ze je graag toe! De Nederlandse Marga van Meydenberg verkoopt trouwens ook prachtige Berlijnfoto’s.

PS: mijn foto’s mogen voor online gebruik allemaal overgenomen worden mits er naamsvermelding en een link naar mijn blog bijstaat.

20120507 - IMG_4994 - BerlijnBlog
Een foto van de eerste fototour met mijn vriend hangt bij ons in de eetkamer. Mooie herinneringen.

Cee Cee – Berlin

Een Berlijns portaal in boekvorm.

Berlijnboeken verschijnen in grote getale. Weinig exemplaren weten mij echter zo met hun inhoud en visuele voorkomen te bekoren als het boek van Cee Cee. Het is absoluut geen klassieke reisgids maar meer een magazine in dikke boekvorm. Je vindt in het boek een aantal interviews, een overzicht van hun favoriete locaties en mooie foto’s van bekende klassiekers. Echt zo’n perfect salontafelboek die ik inmiddels al aan mezelf heb gegeven.

Prijs: €29,90
Meer informatie: distanz.de

berlijnsecadeau-cee-cee

 

Try Berlin

Fijnproeven op zijn Berlijns.
Liefhebber van lekker eten? Dan is de Berlijnselectie van het Try Foods vast iets voor jou! In het pakket zitten allemaal Berlijnse specialiteiten zoals bier, honing en worst. Bij het pakket zit ook een boek over de Berlijnse eetcultuur. Verschillende experts over bijvoorbeeld regionale specialiteiten, Turkse eetcultuur, bier en street food delen hun kennis en tips.

Prijs: €27,90
Meer informatie: tryfoods.de

kerstcadeau-tryberlin

Een leuke activiteit in Berlijn

Omdat ’the best things in life aren’t things’.

‘De beste dingen in het leven zijn geen dingen’ is de laatste tijd een van mijn favoriete gezegden. Het meest waardevolle is toch quality time doorbengen met je geliefden? Een reisje naar Berlijn hoeft helemaal niet duur te zijn en je kunt hier genoeg leuke dingen doen (duh! Berlijn!). Je kunt natuurlijk een reisje naar Berlijn geven (of een bijdrage daarvoor) of een leuke activiteit plannen voor als je in Berlijn bent:

 • Graffititour
  Berlijn is een groot openluchtmuseum aan prachtige graffiticreaties. Soms is het leuk als iemand daar wat meer over kan vertellen want achter veel murals gaat een bijzonder verhaal. Klinkt interessant? Dan is een graffititour wat voor jou!
 • Etentje
  Mijn grote passies zijn Berlijn, fotograferen en… eten. Met een gezellig etentje zou je mij sowieso altijd een plezier doen. Mijn favoriete restaurants op dit moment zijn Pantry, Katz Orange en La Soupe Populaire. Geen extreem dure restaurants maar wel bijzondere locaties met extreem lekker eten.
 • Wijncursus
  Bij lekker eten hoort een natuurlijk een goede wijnbegeleiding. Dat kun je combineren in de Weinschule waar je op een hele interactieve en praktische wijze meer kunt leren over wijn. Je kunt verschillende arrangementen boeken met een voltallig menu of een kaasselectie. Het is niet alleen heel leerzaam, de kleine kelder is ook nog eens heel gezellig en het menu lekker.
 • Go2Know
  Wie mijn blog volgt weet dat ik een zwak heb voor urbexen, het bezoeken van verlaten gebouwen. Onlangs ontdekte ik de tours van Go2Know die je een hele middag op sleeptouw nemen om een verlaten pand naar keuze te bezoeken. Er zitten een paar prachtige en minder bekende locaties tussen die ik graag nog eens van binnen wil zien. Je krijgt alle tijd om te fotograferen en ze vertellen ook nog eens wat over de historie. Klinkt goed!
 • Theeworkshop
  Ik schreef al eens eerder over een van mijn favoriete theewinkels in Berlijn: Paper & Tea. Ze hebben niet alleen heerlijke thee te koop, ze bieden ook workshops aan over thee in het algemeen of specifieke theesoorten in het bijzonder. In het Engels en Duits.

Paper & Tea winkel in Charlottenburg.

Bekijk voor meer cadeau-inspiratie ook mijn artikel cadeau’s met een Berlijnse twist. Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne, gezellige en stressvrije decembermaand!

LG

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This