Berlijnse muur gerelateerde bezienswaardigheden trekken dagelijks duizenden bezoekers: de East Side Gallery, het Mauermuseum, Checkpoint Charlie, de Bernauer Strasse enz. enz. Ook als souvenir is de Berlijnse Muur erg gewild: ansichtkaarten, miniatuurbeeldjes, foto’s, boeken… Praktisch alles is van de Berlijnse Muur te verkrijgen, handelaren lachen zich rot. Toch zijn (sommige) toeristen nooit tevreden, die hakken gewoon zelf hun eigen stukje souvenir uit de muur. Dit is een van de redenen dat de East Side Gallery tegen zijn pensioen aanloopt en nodig toe is aan een opknapbeurt. Tot voor kort was de wildhakkerij natuurlijk hartstikke illegaal, maar daar heeft het hotel The Westin Grand Berlin een mooie oplossing voor bedacht.

Het hotel heeft speciaal voor het Berliner-Mauer-Jubileumjaar (20 jaar na de val van de muur in 1989) een speciaal arrangement het leven in geroepen. Het hotel heeft een origineel stuk van de Berlijnse Muur in de ontvangsthal van het hotel geplaatst. Ieder persoon die het specialale Mauerspecht arrangement heeft geboekt krijgt naast een stapel schone handdoeken op de kamer ook een helm en een beitel uitgereikt. Met deze gereedschappen kan de bezoeker een eigen stukje muur veroveren voor thuis op de vensterbank of misschien op de open haard. Vooral buitenlandse gasten tonen veel belangstelling voor het arrangement, aldus een directeur van het hotel vrijdag. Hopelijk laten de mensen de andere originele stukken muur nu netjes met rust.

Geïnteresseerd? Je kunt het hotel boeken via booking.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This