Twinity_Wallmuseum_BT
Nog maar een paar dagen verwijderd van de 20e verjaardag van de Muurval in Berlijn. Nu de muur er niet meer is is het lastig om tijden her te beleven, de muur opnieuw bouwen is natuurlijk geen optie maar met internet kun je een hoop. Een virtuele muur bouwen bijvoorbeeld!

Kunnen jullie je het nog voorstellen hoe het was om in 1988 door Berlijn te lopen? Je kunt het gevoel misschien oproemen door een kijkje te nemen in de virtuele wereld van Twinity, een project van het in Berlijn gevestigde bedrijf Metaversum. Zij bouwden een replica van de Berlijnse Muur in de virtuele wereld van Twinity.

Bezoekers van deze virtuele wereld kunnen terug keren naar 1989 om daar 2 kilometer te wandelen langs de Berlijnse Muur. De route loopt langs de Reichstag, de Brandenburger Tor, de Potsdamer Platz en natuurlijk mag ook Checkpoint Charlie niet ontbreken. Naast deze wandeling kan de bezoeker ook verschillende multimedia bekijken en beluisteren over belangrijke momenten uit de geschiedenis van de muur (zoals video-, en audiogidsen). De tentoonstelling is een samenwerking tussen Metaversum, de Berlijnse Senaat en mediapartner Berlin.de.

Twinity zou je kunnen vergelijken met een andere vituele wereld die eerder vaak in het nieuws was: Second Life. Twinity probeert zich echter te onderscheiden van de concurrent door het bouwen van exacte replica’s van bekende steden (naast Berlijn ook Singapore en Londen) en het stimuleren van het gebruik van echte namen gebruiken en realistisch uitziende avatars.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This