Zoekmachines presenteren met regelmaat een aangepast design omdat er een speciale gebeurtenis heeft plaats gevonden. Sesamstraat 40 jaar, maar ook Berlijnse Muur 20 jaar. Altijd leuk om te zien hoe zij (Google, Bing en Ask, Yahoo besloot niet mee te doen evenals Ask.de) er hun draai aan geven:

Google.de

Google heeft vaak een speciaal thema, zo ook afgelopen 9 november. Echter had alleen de Duitstalige versie van Google een design in het teken van de Berlijnse muur en niet de Nederlandse en de Engelse versie. Niet iedereen was daar blij mee. De UK versie van Google was namelijk nog helemaal in het teken van 40 jaar Sesamstraat, ook leuk maar geheel misplaatst volgens sommige. Hoeveel waarde mensen toch hecten aan hun zoekmachines.

Berlijnse Muur op Google.nl

Bing

Bing heeft verschillende designs uit de kast gehaald om het verdwijnen van de muur te vieren. De Duitse versie van Bing had een trabantje op de achtergrond, de Engelse versie de binnenkant van de Reichstag.

Bing.de 9 november 2009

Bing.co.uk op 9 november 2009

Ask.com

Naast Bing een ondergeschoven kindje in zoekmachineland in Nederland maar ook zij hebben er iets leuks van gemaakt.

Ask.com in het teken van val Berlijnse Muur 9 november 2009

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This