Gek op dampende technobeats uit Berlijn? Op zoek naar onbekende hitjes die stiekem over Berlijn gaan? Dan raad ik je aan om je te abonneren op de “Berliner Mucke” playlist in Spotify. Deze playlist heb ik zelf samengesteld met alle beschikbare muziek in Spotify en bevat een aantal artiesten die uit Berlijn komen, maar ook een aantal liedjes die over Berlijn gaan. De lijst bevat onder meer muziek van Modeselektor, Beatsteaks en Bodi Bill.

Spotify, eh, wat?

Spotify is een Zweeds bedrijf, opgericht in 2006, dat muziek als stream aanbiedt. De gebruiker kan uit een database van miljoenen nummers bepalen welke muziek hij wil luisteren. Om opbrengsten te genereren wordt de uitzending door reclame onderbroken, maar tegen betaling is dit afkoopbaar. De dienst wordt gezien als alternatief voor iTunes.

Momenteel is de muziekdienst volledig beschikbaar in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen, Finland en Nederland. In België is de muziekdienst vooralsnog niet vrij beschikbaar. Dit vanwege nog op te lossen licentieovereenkomsten. Dit is tevens de reden dat het zo lang duurde voordat Spotify in Nederland kwam.

Wikipedia.

Spotify is ook in Duitsland nog niet officieel beschikbaar. Als je deze playlist vanuit Duitsland wilt luisteren zul je een buitenlands IP adres moeten gebruiken. Dit doe je door de URL van Spotify bij proxyit.eu in te voeren (en elke twee weken vervangen). Niet ideaal dus het is te hopen dat Spotify ook snel naar Duitsland komt!

Berlijnse Playlist importeren

Benieuwd geworden naar de playlist en naar Spotify?

1. Download Spotify.
2. Kies voor een gratis account (20 uur muziek luisteren per maand) of voor een betaald account (al voor €4,95 luister je onbeperkt muziek zonder reclame).
3. Open de “Berliner Mucke” playlist.
4. Luisteren maar!

Heb je aanvullingen voor de playlist? Let me know!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This