HU Berlin 3
De nieuwe bibliotheek van de Humboldt-Universität Berlin is voltooid. Het Jacob- und Wilhelm-Grimm-Zentrum, zoals de bibliotheek heet, zal in oktober officieel geopend worden. De bibliotheek in oost Berlijn bevat onder meer de privécollectie van de gebroeders Grimm. Het ontwerp van de gloednieuwe bieb is van de architect Max Dudler, deze Duitse architect won in 2004 de ontwerpwedstrijd die was uitgeschreven voor de nieuwe universiteitsbibliotheek. De structurele opbouw van de gevel en de rechthoekige grondvorm van het gebouw hebben een zeer moderne uitstraling.

De bibliotheek is door de week van 8 uur ’s morgens tot middernacht geopend en in het weekeinde van 10 tot 18 uur. Het Jacob- und Wilhelm-Grimm-Zentrum, dat 2,5 miljoen titels en 1.250 studieplekken telt, is de grootste bibliotheek met een open opstelling in Duitsland.

HU berlin 2

HU Berlin 1

Universiteitsbibliotheken in Berlijn zijn gratis toegankelijk voor iedereen. In de nieuwe moderne bibliotheek worden de collecties van twaalf deelbibliotheken samengebracht. In het gebouw zal ruimte zijn voor 2,5 miljoen boeken en 1250 werkplaatsen. Niet alleen studenten en wetenschappers van de universiteit kunnen gebruik maken van de collectie, ook voor andere geïnteresseerden staat de centrale bibliotheek open.

De bibliotheek bevindt zich in de Geschwister-Scholl-Strasse op nummer 1 (tussen station Friedrichstrasse en het Museuminsel).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This