Paul Kalkbrenner vertolkt de hoofdrol in Berlin Calling
De film Berlin Calling is een film met sfeer en met passie gemaakt voor de stad Berlijn en zijn elektronische scene. De film is geregisseerd door de Duitse regisseur Hannes Stöhr. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Paul Kalkbrenner, een Duitse DJ en producent. Hij kruipt in de rol van Ickarus, ook een DJ. Ook de gelijknamige CD is door Paul Kalkbrenner geproduceerd (tip!).

De film duurt 100 minuten en speelt zich in zijn geheel af in Berlijn. Zelf had ik veel herkenningspunten bij het zien van de film, de S-Bahn, Bar 25 en Maria am Ostbahnhof kwamen regelmatig voorbij.

Filmplot

De Berlijnse DJ en producer Martin Karow, roepnaam: Ickarus, tourt met zijn manager en vriendin Mathilde de hele wereld over. Hij wordt blootgesteld aan de verleidingen van de nacht, seks en drugs bieden zich aan de lopende band aan. Dit alles terwijl hij druk bezig is met de productie van een nieuw album, niet makkelijk gezien de druk die zijn platenmaatschappij op hem uitoefent. Nadat Ickarus PMA-bevattende XTC tabletten heeft genomen komt hij in een psychose terecht. Angstig door denkbeelden en totaal oververhit dwaalt hij door de stad. Vervolgens wordt hij toegelaten tot een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn.


In het ziekenhuis wil Ickarus blijven doorwerken aan zijn album, tot grote ergernis van dr. Paul. Ontsnappingen, terugvallen en agressie komen meerdere malen voor. Dr. Paul blijft het lang aanzien maar wanneer ook haar bloed begint te koken wordt hij ontslagen uit het ziekenhuis. Ickarus zou Ickarus niet zijn als hij alle patiënten zou tracteren op een vette technoparty inclusief drank, drugs en prostituees.

Ondertussen staat het contact met de platenmaatschappij onder hoge druk, wil de belastingdienst geld van hem zien en is Mathilde bij hem weg gevlugd. Het besef komt….

De platenmaatschappij heeft er uiteindelijk voor gekozen om het materiaal uit te brengen onder de naam Berlin Calling. De cover shoot voor het album, vindt uiteindelijk plaats in de kliniek.

Review

Je word bij het zien van de film helemaal meegesleept in het verhaal, voor mij een indicatie dat het een goede film is. Het feit dat Paul Kalkbrenner himself meespeelt in de film zorgt ervoor dat de rol van Ickarus perfect wordt neergezet en ook geloofwaardig is voor de kijker.

De sfeer die de film probeert over te brengen past helemaal bij het undergroundse gezicht van Berlijn. Als je houdt van de vage, onbekende, underground clubjes die Berlijn te bieden heeft dan moet je deze film absoluut zien. Regelmatig wordt er gefilmd in de clubscene van Berlijn, meerdere shoots worden gedaan in Maria am Ostbahnhof en Bar25. Herkenning bij films is altijd leuk en in deze film zal je zeker beelden uit Berlijn herkennen.

Soundtrack & Trailer

Paul Kalkbrenner heeft zelf de soundtrack voor de film geschreven. De track “Sky en zand” is gemaakt samen met zijn broer Fritz Kalkbrenner. Sommige nummers die eerder zijn gepubliceerd, zoals Gebrünn Gebrünn en Old Kamuffel zijn hergeproduceerd voor het album Berlin Calling. Persoonlijk vind ik de CD echt geweldig, ik luister hem vaak bij het werk of het studeren. De CD is opgenomen in de Berlijnse Spotify playlist maar is ook te koop bij Bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This