tempelhof
Wat ik het leuke van de zomer vind? De vele festivals! En daarvoor zit je in Berlijn wel goed. Het “Berlin Festival” wel een opvallende verschijning te noemen binnen het scala aan festivals, een must-visit voor alle fans van electronische muziek. Dit festival heeft namelijk het tofste festivalterrein wat ik me zo 1-2-3 voor kan stellen… Het voormalige vliegveld Tempelhof heeft jaren dienst gedaan voor luchthaven voor west Berlijn maar werd gepaard met veel emotie toch gesloten in oktober 2008. Nu doet het dienst als festivalterrein, park en evenemententerrein.

Dit jaar wordt het Berlin Festival voor de derde keer georganiseerd op deze locatie. In 2009 werd het Berlin Festival voor de eerste keer op Tempelhof gehouden. De line-up is weer samengesteld door dezelfde organisatie van het Melt Festival. Dit heeft als gevolg dat er veel fijne namen staan uit de electroscene. Met grote namen als Primal Scream, James Blake en Boys Noize belooft de zesde editie van het Berlin Festival weer een groot succes te worden! Het festival wordt parallel aan de Berlin Music Week gehouden, wat betekent dat je met je festivalticket ook verschillende andere muziekevenementen kunt bezoeken. In deze week in september worden er verschillende vakbeurzen georganiseerd alsmede vele concerten verspreid over 1.000 podia.

Programma

Het programma bestaat uit het programma op de luchthaven Tempelhof, maar daarnaast worden er ook nog evenementen georganiseerd in club Xberg in de Arena.

Vrijdag 9 september:

Apparat Band, Austra, Battles, Clap Your Hands Say Yeah, CSS, Dada Disco, Dry the River, HEALTH, Hercules And Love Affair, Hugo C + Maxximus, James Blake, LFO, MILCH, Oh Land, Pony Pop, Primal Scream present Screamadelica, Rainbow Arabia, Santigold, Suede, The Drums, The Rapture, WATERS, Wire, Yelle.

Zaterdag 10 september:

Alex Winston, Aloe Blacc, A-Team + Marlon Beat, Beginner, Beirut, The Black Angels, The Bloody Beetroots Death Crew 77, Boys Noize, Buraka Som Sistema, Casper, dEUS, Firefox AK, Florrie, Kraftklub, Last Days of 1984, Los Massieras, Menage a Trois, Mine & Hers, Mogwai, Mount Kimbie, Olivier Tabillion, The Naked And Famous, Pantha Du Prince, Retro Stefson, Tune-Yards, Yuksek.

Het fenomeen Silent Disco is wel bekend op de meeste Nederlandse Festivals. In Duitsland had het Berlin Festival de primeur, vorig jaar voor het eerst present op een Duits festival.

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website van het festival voor 81€, ook zijn er voor 48€ dagkaarten te vergeven. Wie via de NS een retourtje voor het nachtnet koopt rond die datum is weinig kwijt, slapen kan in een van de nabijgelegen hostels.

Voor meer info kun je terecht op www.berlinfestival.de.

Wie is erbij?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This